ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» ΤΟΥ ΕΦΚΑ !

Αθήνα 20 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» ΤΟΥ ΕΦΚΑ ! 

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, κ. Μπακαλέξης, δείχνει να ζηλεύει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού επιδιώκει με πλήθος αυταρχικών αποφάσεών του, να μετατραπεί από σημερινός Διοικητής που είναι, σε αυριανό «Σουλτάνο» του «Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων» !

Μόνο έτσι, μπορούν να ερμηνευθούν, οι συνδικαλιστικές διώξεις, αλλά και οι  αυθαίρετες μετακινήσεις Διευθυντών, Προϊσταμένων αλλά κι απλών υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, με προσωπικές του αποφάσεις, τη στιγμή που δεν υφίσταται και δεν λειτουργεί, με υπαιτιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, το αρμόδιο συλλογικό όργανο (Υπηρεσιακό Συμβούλιο), όπως ο νόμος και το Σύνταγμα της χώρας ορίζουν.

Η αυταρχικότητα δε, της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΕΦΚΑ, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με την αναιτιολόγητη μετάθεση του Αντώνη Νικολόπουλου, Προέδρου της Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ κι Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΙΚΑ, αλλά και μέλους με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, στη «Συμβουλευτική Επιτροπή μισθωτών εργαζομένων δημοσίου τομέα»  του ΕΦΚΑ.

Ο προφανής λόγος, που γίνεται η συγκεκριμένη μετάθεση, η οποία παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα του ν. 1264/82 (συνδικαλιστικού νόμου), συνδέεται άμεσα, με τη προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσεως και της κριτικής που ασκεί το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, αλλά και με τον εκφοβισμό και τη κατατρομοκράτηση των απλών συναδέλφων μας, ιδίως μετά και τις πρόσφατες  αποκαλύψεις του Τύπου, που κατέδειξαν την ανυπαρξία σχεδιασμού, αλλά και τη προχειρότητα με την οποία «στήνεται» σήμερα ο ΕΦΚΑ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο, ολόκληρο το δημόσιο Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Είναι θλιβερό αλλά κι επικίνδυνο, ενώ πορευόμαστε στον 21ο αιώνα, οι Πολιτικοί Προϊστάμενοι του ΕΦΚΑ, να μας γυρίζουν σε πρακτικές και μεθοδεύσεις της δεκαετίας του ΄80, με αδιαφανή βολέματα «ημετέρων» και προσπάθειες φίμωσης κι εκφοβισμού των μη ιδεολογικά προσκείμενων.

Γι’ αυτό και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ Αθανάσιο Μπακαλέξη, για την επιδεικνυόμενη αυταρχικότητα του κι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, όπως τον επαναφέρει στη δημοκρατική τάξη και προβεί άμεσα κι άνευ άλλης καθυστέρησης, στη σύσταση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με τους αιρετούς εκπροσώπους μας, όπως ο νόμος ορίζει. Ταυτόχρονα, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους μας, να συστρατευθούν γύρω από την Ομοσπονδία μας και να μη φοβούνται από αυτές τις μεθοδεύσεις, που δείχνουν μόνο πανικό κι έλλειμμα δημοκρατίας. Στην Ελλάδα του σήμερα, δεν έχουν θέση, κανενός είδους «Σουλτάνοι» !!! 

Από τη Γραμματεία της παράταξης        

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!