Δελτίο Τύπου, Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ στη Ν.Δ

POSE new main

Αθήνα, 7 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ συναντήθηκαν την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότη Μηταράκη.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν την αδιαπραγμάτευτη θέση τους για δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση (κύρια και επικουρική) καθώς και για την ανάγκη προστασίας ισχυροποίησης και διεύρυνσης του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου.

Αναφέρθηκαν στις πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ, τέταρτο μήνα λειτουργίας του, καθώς και την προοπτική του ως φορέα που ιδρύθηκε σχεδιάστηκε και οργανώθηκε πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες, για την εξυπηρέτηση ταμειακών δημοσιονομικών σκοπιμοτήτων. Το γεγονός αυτό κάνει τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ να προβληματίζονται ακόμη και για τις θέσεις εργασίας τους.

Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία των εσόδων σε σχέση με τις υποχρεώσεις του φορέα, καθώς και τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο με τις υπάρχουσες οργανωτικές αδυναμίες είναι εφικτός ο στόχος έκδοσης όλων των εκκρεμών αποφάσεων συνταξιοδότησης μέχρι 30/9/2017.

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ξεκάθαρα ότι στους σχεδιασμούς του κόμματος για την κοινωνική ασφάλιση, δεν τίθεται κανένα ζήτημα «πλεονάζοντος» προσωπικού για τους εργαζομένους στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, αφού η υποστελέχωση που υπάρχει είναι κάτι το αυταπόδεικτο. Επίσης εξέφρασε κι αυτός από μεριάς του την αγωνία του για τη πορεία του ΕΦΚΑ και το τι τελικά καλείται ως οργανισμός να «υπηρετήσει» και ζήτησε από τις Ομοσπονδίες μας να υπάρξει ένας δίαυλος επικοινωνίας κι ενημέρωσης.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μηταράκης ζήτησε εν όψει του σχεδιασμού του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος να υπάρξουν σειρά εξιδεικευμένων επαφών με τις δυο Ομοσπονδίες προκειμένου να παρουσιάσουν διεξοδικά τις θέσεις και τις προτάσεις τους, για το σύνολο των θεμάτων που διέπουν το δημόσιο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!