ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

POSE new main
Αρ. Πρωτ.: 141/2017
Αθήνα, 5 Απριλίου 2017

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΟΜΟΦΩΝΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνεδρίασε στις 29/3/2017 με κύρια θέματα συζήτησης την κατάσταση στον ΕΦΚΑ και την απεργία- αποχή από κάθε ενέργεια και διαδικασία που συνδέεται με την αξιολόγηση (Ν. 4369/2016) που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η συμμετοχή μας στην απεργία- αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης που φέρνει η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη μνημονιακή διακυβέρνηση της Τρόικας-Θεσμών και τη συμφωνημένη δημιουργία του «νέου κράτους». Ενός κράτους που θα εκχωρήσει κάθε τι κερδοφόρο σε ιδιώτες-εργολάβους, με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις και χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς απέναντι στην κάθε είδους ασυδοσία.Ενός κράτους που δεν θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών του και θα περιορίζει το ρόλο του στις ελάχιστες απαιτούμενες παροχές επιβίωσης.

Ο Ν. 4369/2016 αυτή την πορεία μετεξέλιξης υπηρετεί και τελικά μεταθέτει όλες τις ευθύνες ατομικά στο δημόσιο υπάλληλο.

Με την §15 του άρθρου 17 επαναφέρει από το παράθυρο την «ποσόστωση» του νόμου Μητσοτάκη, μέσω της δημιουργίας της Διεύθυνσης Παρακολούθησης και Στατιστικής Ανάλυσης των Βαθμολογιών Αξιολόγησης, που θα επιβάλει «συντελεστές διόρθωσης» με βάση«στατιστικά δεδομένα» και «χρονοσειρές δεδομένων».

Η στοχοθεσία της υπηρεσίας καταλήγει στην ατομική στοχοθεσία.

Ο υπάλληλος για τις υπηρεσιακές αποφάσεις και την υπηρεσιακή λειτουργία είναι ο ίδιος υπεύθυνος αντί της υπηρεσίας.

Οι επιτροπές ακρόασης του άρθρου 24 που θα καταφεύγουν οι πολίτες που δεν θα είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσιακές αποφάσεις, τι θα αποφαίνονται ως προς την ευθύνη;

Η αντιδραστική συνέντευξη και η αντίστροφη αξιολόγηση-συναλλαγή επώνυμη και ανώνυμη θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αναξιοκρατίας.

Οι Ολομέλειες, επίφαση δημοκρατικότητας, θα συντάσσουν εκθέσεις που θα συνοδεύουν τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης του κάθε υπαλλήλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αξιολόγηση επηρεάζει τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη και την κινητικότητα.

Ο ΕΦΚΑ είναι σήμερα τρανταχτό παράδειγμα της νέας μορφής του κράτους. Ανησυχία, αβεβαιότητα, ανασφάλεια σε σχέση με την προοπτική αλλά και την οργανωτική του μορφή, η οποία συνδέεται άμεσα με τις θέσεις εργασίας μας. Χωρίς περιγραφή θέσεων και καθηκόντων, χωρίς κρίσεις με ανύπαρκτες δομές, για ποια αξιολόγηση μπορούμε να μιλάμε;

Απαιτούν οι κυβερνώντες από τους εργαζόμενους να εκτελούν τις όποιες αποφάσεις τους χωρίς να τους πέφτει κανένας λόγος για αυτές, ακόμη κι αν βλέπουννα τους οδηγούνε στον γκρεμό. Αλήθεια, τους πήρε πολύ χρόνο να το σκεφτούν αυτό;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Υπηρετούμε την κοινωνική ασφάλιση και όχι τις μνημονιακές πολιτικές και θέλουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Το περιεχόμενο αυτής της αξιολόγησης υποκρύπτει απειλές και εκβιασμούς. Δεν τις δεχόμαστε.

Δεν φοβόμαστε τον πραγματικό έλεγχο. Δεν στηρίζουμεκανέναν υπάλληλο που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ή παραβαίνει τον όρκο του. Νόμοι υπάρχουν και να εφαρμοστούν.

Στηρίζουμε μια άλλη αξιολόγηση, δημοκρατική και όχι μνημονιακή, με δομημένες υπηρεσίες, με περίγραμμα θέσεων, αρμοδιοτήτων, προσδιορισμένο καθηκοντολόγιο, Υπηρεσιακή ιεραρχία που θα έχει επιλεγεί με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Σας καλούμε να μην συμπληρώσετε τα φύλλα αξιολόγησης.

Κανένας δεν αξιολογεί ούτε τον προϊστάμενό του, ούτε τον υφιστάμενό του. Δεν υπογράφουμε έντυπα συνέντευξης και έντυπα ολομέλειας.

Δεν παρασυρόμαστε από υποσχέσεις. Κανείς να μην αναλάβει να κάνει τη «βρώμικη δουλειά». Δεν υπάρχει ελαφρυντικό για όποιον λειτουργεί σε βάρος των πραγματικών συμφερόντων των συναδέλφων μας.

Οι Σύλλογοι μέλη καλούνται να συγκεντρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης των συναδέλφων μόνο με το ονοματεπώνυμό τους και να τα στείλουν στην Ομοσπονδία.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!

pose stamp

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!