ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ: Η προσπάθεια “τρομοκράτησης” δεν θα περάσει !

Αθήνα 28 Μαρτίου2017

Η προσπάθεια «τρομοκράτησης» δεν θα περάσει !

Επί «ημερών» Ε.Φ.Κ.Α., οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όχι μόνο εξαιτίας των δυσλειτουργιών που παρατηρούνται σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και στησίματός του, αλλά και ως προς τις «πρακτικές» που χρησιμοποιούνται από μεριάς Πολιτικής Ηγεσίας, έναντι των συναδέλφων μας !

Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνά, διαπιστώνουμε να δημιουργείται ένα κλίμα τρομοκράτησης  κάθε φωνής και κάθε άποψης, που είναι διαφορετική από αυτή της κυβερνητικής πολιτικής, κάτι που αποτυπώνεται περίτρανα, με τις πρόσφατες μετακινήσεις και μεταθέσεις, Διευθυντών, Προϊσταμένων, αλλά κι απλών συναδέλφων μας, ιδίως αυτών που έχουν «στοχοποιηθεί» από πλευράς φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών.

Απόδειξη των όσων λέμε, η μετάθεση του Μανώλη Γαλαίου, εκλεγμένου συνδικαλιστή του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Αττικής και νήσων, που καταγγέλθηκε τόσο από τη ΠΟΣΕ ΙΚΑ, όσο κι από την ΑΔΕΔΥ, αλλά και πολύ πρόσφατα, η μετάθεση του συνδικαλιζόμενου «δακίτη», Κυριάκου Σομπόνη, από την Οικονομική Διεύθυνση της Διοίκησης, στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Αθηνών, άνευ αιτιολόγησης ! 

Να σημειώσουμε εδώ, ότι στις 4 Μαρτίου 2017, η παράταξή μας με ανακοίνωσή της, που είχε ως τίτλο τη φράση, «ακου φασιστακι για τελευταια φορα οταν θα μιλας για αριστερα θα πλενεις το βρωμοστομα σου…», καταγγέλλαμε την ανορθόγραφη λεκτική τραμπούκικη απειλή, που είχε δεχθεί ο συγκεκριμένος μετατιθέμενος συνάδελφός μας, από φιλοκυβερνητικό συνδικαλιστή, σε γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης ! Οπότε, δίκαια αναρωτιόμαστε, για το εάν η πολιτική ηγεσία του Ε.Φ.Κ.Α., προχώρησε στη μετάθεση του ομοϊδεάτη  συναδέλφου μας , «υλοποιώντας» κατ’ αυτόν τον τρόπο, την απειλή του φιλοκυβερνητικού «καθεστωτικού» συνδικαλιστή ;

Ταυτόχρονα, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά, στη θέση Τμηματάρχη Διοικητικού προσωπικού, τοποθετείται  με «ανάθεση καθηκόντων», ένας εκλεγμένος συνδικαλιστής, ρωτάμε την πολιτική ηγεσία του Ε.Φ.Κ.Α., αλλά και τη «φιλοκυβερνητική»  συνδικαλιστική παράταξη της Ε.Α.Σ.Π. ΙΚΑ, της οποίας είναι εκλεγμένο στέλεχος, το κατά πόσο είναι ηθικό, το να συμβαίνει αυτό ; Πώς είναι δυνατόν, αυτός που συνυπογράφει ως αρμόδιος προϊστάμενος, τις καταγγελλόμενες από το Συνδικάτο μεταθέσεις των συναδέλφων μας, να φέρει και την συνδικαλιστική ιδιότητα ; Τα παραπάνω, συνδυάζονται και από αυταρχικές συμπεριφορές, κάποιων όψιμων υπηρεσιακών «στελεχών», που επίσης ανήκουν στη φιλοκυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη και που εντελώς «τυχαία»,  έχουν κι «ανάθεση καθηκόντων» σε επιτελική θέση, άνευ αξιοκρατικής κρίσης υπηρεσιακού οργάνου !!! Αλλά γι’ αυτούς, θα επανέλθουμε πιο αναλυτικά, σε άλλη  Ανακοίνωση μας….οπότε λίγη υπομονή.

Η δε πρόσφατη αναφορά, από μεριάς Πολιτικής ηγεσίας, ότι προτίθεται να λειτουργήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (έστω και για μικρή χρονική περίοδο), χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, τη θεωρούμε βάναυση παραβίαση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και ως μία πολύ μικρή γεύση, των «σχεδιασμών» που γίνονται σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων στον «Ενιαίο Φορέα» !

Για όλα αυτά, ως Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ, δηλώνουμε ρητά και προς πάσα κατεύθυνση, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, αλλά ούτε και θ’ αφήσουμε να περάσει έτσι απλά, η προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων μας και γι’ αυτό το λόγο, καλούμε το Προεδρείο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, αλλά και όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα των συναδέλφων μας,  όπως αντιστρατευθούμε συλλογικά κι εμποδίσουμε με δράσεις κι αγώνα, όλες εκείνες τις αυταρχικές πρακτικές και συμπεριφορές, που τείνουν να γίνουν δυσβάστακτο «καθεστώς», καταλύοντας κάθε έννοια κι αίσθημα δικαίου, αλλά και δημοκρατικής νομιμοποίησης !


Από τη Γραμματεία της παράταξης        

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!