ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, 10-3-2017

POSE new main

 Αρ. Πρωτ.: 102/2017
 Αθήνα, 10 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣ
Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ
κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη

Κύριε Διοικητά,

Με αφορμή το Γ32/9/6-3-17 έγγραφο της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, επανερχόμαστε στο μείζον θέμα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην από 6/2/17 κοινή ανακοίνωσή μας με την ΠΟΠΟΚΠ για το ίδιο θέμα, είχαμε εκφράσει τη θέση μας ότι η έκδοση όσο το δυνατόν περισσότερων συνταξιοδοτικών αποφάσεων, έστω και στα πλαίσια του συγκεκριμένου ελλιπούς και δύσκαμπτου προγράμματος χρηματοδότησης, συνιστά επείγουσα κοινωνική αναγκαιότητα.

Είχαμε τονίσει ιδιαίτερα σχολιάζοντας το Γ32/1/23-1-17 έγγραφό σας, ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται υποδείξεις και νουθεσίες, αλλά ουσιαστική βοήθεια, η οποία δεν προσφέρεται.

 Και το πρόσφατο έγγραφο, στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο, θεωρεί ότι η λύση είναι τα επιπλέον χειρόγραφα στατιστικά-απόδοση.

Για τις υπηρεσίες που λειτουργεί το ΟΠΣ ΙΚΑ, τα στατιστικά είναι διαθέσιμα συνεχώς και το γνωρίζετε.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πλήθος προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των απονομών συντάξεων, όπως η μηχανογραφική εφαρμογή των νέων διατάξεων, τα μητρώα των υποψήφιων συνταξιούχων, οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στα μητρώα του ΕΦΚΑ, γραμματείες συντάξεων, κλπ.

Όμως, το γεγονός ότι από το τέλος του 2016 και μέχρι σήμερα έχουμε μετρήσει και ξαναμετρήσει εκκρεμότητες, αρχεία και έχουμε στείλει στατιστικά πάνω από μία φορές, σε συνδυασμό με το εν λόγω έγγραφό σας, σύμφωνα με το οποίο εκτός των άλλων ζητάτε και εβδομαδιαία στατιστικά, χωρίς να ανακαλέσετε τις διαταγές για τα μηνιαία ή τριμηνιαία στατιστικά που ισχύουν, θεωρούμε ότι δεν βοηθάει σε τίποτα στην επιτάχυνση των απονομών συντάξεων.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά το φόβο μας ότι, αν συνεχίσουμε έτσι, τα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα πενιχρά και οι χιλιάδες δικαιούχοι θα αισθάνονται ότι είναι θύματα πολιτικής εξαπάτησης.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, για να είμαστε σαφείς, δεν θα επιτρέψουμε να θεωρηθεί από οποιονδήποτε ότι οι καθυστερήσεις στις απονομές συντάξεων οφείλονταν απλά και μόνο στην αδιαφορία των υπαλλήλων, όπου, εάν πιεστούν παραπάνω ή απειληθούν ή υποχρεωθούν να στέλνουν στατιστικά με την ώρα, το πρόβλημα της καθυστέρησης στις απονομές θα έχει λυθεί.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για αυτό το διαχρονικό πρόβλημα που αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο κράτος, θα συνεχίσουμε να βροντοφωνάζουμε ότι επιτέλους πρέπει να εξαλειφθεί.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Αναλάβετε τις ευθύνες σας και μη τις μεταφέρετε στους εργαζόμενους.

pose stamp

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.