ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ pame  ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 02/03/2017

ΑΠΟ 12:00 –ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 12:30

   Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η «καταρχήν συμφωνία» που καταλήχτηκε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών θα πυροδοτήσει νέο κύκλο δυσβάσταχτων μέτρων που έρχονται να προστεθούν στα ήδη βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων ετών. Η προπαγάνδα την κυβέρνησης περί «αντισταθμιστικών» και «αντίμετρων» δεν είναι παρά μια χοντροκομμένη επιχείρηση νέας εξαπάτησης και ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, κάτι χειρότερο από «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» αφού τα όποια «αντισταθμιστικά» θα αφορούν κυρίως σε νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις προς το κεφάλαιο και -δευτερευόντως- σε μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχιας που ξέρουν καλά ότι θα διογκωθεί τα προσεχή έτη εξαιτίας των πολιτικών τους.

Το ασφαλιστικό είναι και πάλι στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης και των σχετικών διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση συμφώνησε ήδη σε προνομοθέτηση νέων μέτρων για ασφαλισμένους και συνταξιούχους τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου. Κι αυτό πριν ακόμα εφαρμοστεί καλά-καλά ο αντιασφαλιστικός νόμος 4387/2016 (Κατρούγκαλου) που όπως διαβεβαίωνε η κυβέρνηση θα έλυνε δήθεν το λεγόμενο πρόβλημα «βιωσιμότητας» του ασφαλιστικού.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη! Ο κατήφορος συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν θα έχει πάτο στο έδαφος της οικονομίας και της εξουσίας των επιχειρηματικών ομίλων, των παρασίτων που απομυζούν τον πλούτο του εργαζόμενου λαού και λογαριάζουν σαν «κόστος» τις ζωές μας! Είναι η κερδοφορία τους, η ανταγωνιστικότητα και η αρπακτικότητά τους που υπαγορεύουν τις αντιασφαλιστικές πολιτικές σε όλες τις κυβερνήσεις που έχουν ταχθεί να υπηρετήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου και της Ε.Ε. και στο πεδίο της ασφάλισης!

Η τυπική έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ από 01/01/2017 συνοδεύτηκε από σωρεία διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων που «κάθισαν» πάνω σε ήδη σωρευμένα προβλήματα, όπως η τραγική έλλειψη προσωπικού. Τα προβλήματα αυτά, που τα πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν από τον πυρήνα του προβλήματος, το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο που καλείται να υπηρετήσει ο ΕΦΚΑ.

Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στο χώρο μας, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ κάνουν τα πάντα για να θολώσουν το κριτήριο των εργαζομένων, επικεντρώνουν εμφαντικά την «αντιπολιτευτική» κριτική τους στα χαρακτηριστικά «επιπολαιότητας» και «προχειρότητας» στο στήσιμο του ΕΦΚΑ, τα τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα, τις διαδικασίες στελέχωσης του ΕΦΚΑ, σκίζουν τα ρούχα τους απαιτώντας ρόλο συνδιαμόρφωσης και συνδιοίκησης του νέου υπερ-Ταμείου. Μιλάνε για «παράδοση της χώρας στους δανειστές» αθωώνοντας το ντόπιο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές, τους εμπόρους της Ασφάλισης και της Υγείας που τρίβουν τα χέρια τους παρακολουθώντας τη μεθοδική αποψίλωση της κοινωνικής ασφάλισης!  

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να αξιοποιήσουν την προσωπική τους εμπειρία για να βγάλουν συμπεράσματα! Η μακρά ιστορία του ασφαλιστικού έχει καταδείξει ότι η μοίρα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία είναι συνυφασμένη με τη μοίρα του κοινωνικού καθολικού χαρακτήρα της ασφάλισης! Αυτό ισχύει τόσο για τις θέσεις όσο και για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας. Από τη δική τους σκοπιά οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία περισσεύουμε! Γι’ αυτό παραμένει σε ισχύ η διάταξη περί πλεονάζοντος προσωπικού, ακόμα κι αν στο μεταβατικό διάστημα χρειάζονται όλο το προσωπικό για να βγάλει τη βρώμικη δουλειά! Από τη δική τους σκοπιά οι εργαζόμενοι πρέπει να συμφιλιωθούν με ένα μέλλον εκβιαστικής κινητικότητας και περιπλάνησης, ανακύκλωσης ολιγάριθμου προσωπικού και «δουλειάς με το κομμάτι»! Θέλουν να διαμορφώσουν ένα υπαλληλικό προσωπικό πειθήνιο και προσκυνημένο, καλολαδωμένα και αξιοθρήνητα γρανάζια της αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής στο πεδίο της ασφάλισης!

Είναι καιρός να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους! Να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση…  Να μη γίνουμε έρμαιο των σχεδιασμών τους «για εμάς χωρίς εμάς»! Να συνταχθούμε με το μέτωπο της εργατιάς, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των συνταξιούχων και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων κόντρα στον κοινό εχθρό, στα αδηφάγα παράσιτα που κλέβουν τον ιδρώτα μας, στους μονοπωλιακούς ομίλους και στις κυβερνήσεις τους!

Με όρους συλλογικής, αγωνιστικής, μαχητικής κινητοποίησης, με όρους κοινωνικής συμμαχίας, να ορθώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε με άξονες:

  • Καμιά απόλυση. Καμιά υποχρεωτική μετάταξη. Καμιά κινητικότητα. Καμιά δυσμενής μεταβολή της εργασιακής μας κατάστασης σε όλα τα επίπεδα. Απόλυτος σεβασμός στους όρους προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων.
  • Κάλυψη των απωλειών στο μισθό και τη σύνταξη.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες τους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας.
  • ΟΧΙ στη συγχώνευση-κλείσιμο υποκαταστημάτων. ΟΧΙ στη συρρίκνωση δομών και αντικειμένων! ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση τομέων-υπηρεσιών των ασφαλιστικών ταμείων και στο ξεπούλημα κινητής και ακίνητης περιουσίας. Να φύγουν εδώ και τώρα όλες οι ιδιωτικές εταιρίες από την κοινωνική ασφάλιση!
  • Αποκλειστικά Δημόσια-καθολική-υποχρεωτική κοινωνική Ασφάλιση, υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αναπλήρωση του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας γονατίσουν! Οργάνωση και αγώνας παντού να φέρουμε τα πάνω – κάτω!

ΜΑΡΤΗΣ 2017

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!