ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά

POSE new main

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής
της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά

Τα τεράστια οργανωτικά, διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι συναλλασσόμενοι – ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι – στα ασφαλιστικά Ταμεία, μετά τη βίαιη ενοποίηση στον ΕΦΚΑ που επέβαλε η κυβέρνηση χωρίς να λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις μας, ανέπτυξε σήμερα το προεδρείο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, μαζί με το προεδρείο της ΠΟΠΟΚΠ, σε συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Στη συνάντηση, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ:

– Έκρουσε τον “κώδωνα κινδύνου” τόσο για τα διοικητικά και επιχειρησιακά κενά τα οποία παρουσιάζει στην καθημερινή του λειτουργία ο ΕΦΚΑ, όσο και για την πορεία των εσόδων μετά το συνεχιζόμενο “αλαλούμ” με τις εισφορές. “Ο ΕΦΚΑ υπάρχει μόνο στα…χαρτιά, ενώ τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί”: δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Βαγγ. Θεοδωρίδης υπογραμμίζοντας ότι είναι αμφίβολο αν κάτω από τις σημερινές συνθήκες μπορεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα απονομής των δεκάδων χιλιάδων συντάξεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα για 2, 3 ή και περισσότερα χρόνια.

– Ζήτησε να γίνουν οι αναγκαίες πολιτικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης αποτρέποντας νέες επώδυνες ανατροπές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!