ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

pose
Αρ. Πρωτ.: 40/2017
Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣ
Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ,
κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη

κ. Διοικητά,

Στη συνάντησή μας στις 10/1/2017 μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, είχε συμφωνηθεί ότι η στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΦΚΑ θα γίνει σε εθελοντική βάση.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί κανένα υπηρεσιακό έγγραφο-πρόσκληση για εθελοντική στελέχωση, όπως δεσμευτήκατε.

Αντίθετα, έχουμε στα χέρια μας μια σειρά εγγράφων, κάποια με την υπογραφή σας, με τα οποία δίνονται εντολές υποχρεωτικής στελέχωσης του τηλεφωνικού κέντρου με «ανανεούμενους» συναδέλφους, μη εθελοντές που μας ενημερώνουν διαμαρτυρόμενοι.

Πέρα από το θέμα τους η εικόνα και το περιεχόμενο των κειμένων των εγγράφων αυτών, ένα μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα, δυστυχώς επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι το εγχείρημα πορεύεται στρεβλά.

Στη συνάντησή μας είχαμε τονίσει την έντονη διαφωνία μας για την πολιτική-κυβερνητική επιλογή να αποκλειστούν από το στήσιμο του ΕΦΚΑ οι εργαζόμενοι.

Σήμερα προσθέτουμε επιπλέον στο λόγο μας ότι συγκυριακά-προσωρινά μορφώματα και αμφιλεγόμενοι «ψευτοκομισάριοι» της Αγ. Κων/νου 8 δεν σας βοηθάνε σε τίποτα.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στηρίζει τις θεσμικές λειτουργίες της υπηρεσίας και τους εργαζόμενους για τους οποίους διεκδικεί δικαιοσύνη και νομιμότητα.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα είμαστε παρατηρητές και ούτε πρόκειται να αποστασιοποιηθούμε από την τρέχουσα πραγματικότητα, αφού ό,τι μπορεί να διασωθεί, αποτελεί υποχρέωσή μας.

Ζητάμε να τηρήσετε τα συμφωνημένα για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου σε εθελοντική βάση.

Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνία και όχι η επικοινωνία.

 

Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικὀς Γραμματέας
Βαγγέλης  Θεοδωρίδης              Λευτέρης Θεοχάρης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!