Ο ΑΣΤΟΧΑΣΤΟΣ … ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Τις τελευταίες ημέρες ο Α΄θμιος Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Αττικής & Νήσων δέχτηκε ύπουλη, προβοκατόρικη και ανήθικη επίθεση από τρεις μειοψηφούσες παρατάξεις και κυρίως από ένα σύγχρονο αποστάτη.

Αυτές οι μειοψηφούσες παρατάξεις ανόμοιες ιδεολογικά μεταξύ τους, χωρίς ίχνος επικοινωνίας και με έναν ΑΣΤΟΧΑΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, ενώθηκαν και ομονόησαν για πρώτη φορά με σκοπό να αλώσουν το Προεδρείο του Συλλόγου μας και να μοιράσουν μεταξύ τους τα αξιώματα, καταργώντας τη βασική αρχή της δημοκρατίας, το σεβασμό δηλαδή της βούλησης των συναδέλφων μας, όπως αυτή εκφράστηκε τρεις φορές τους τελευταίους 5 μήνες (Ιούνιος 2016, Εκλογές ΣΕ-ΙΚΑ Ν. Αττικής & Νήσων – Οκτώβριος 2016, Εκλογές ΠΟΣΕ-ΙΚΑ – Νοέμβριος 2016, Εκλογές Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΙΚΑ).

Η ανήθικη αυτή κίνηση πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή επικίνδυνη για το χώρο μας, καθώς σε λίγες ημέρες καταργείται το ΙΚΑ και, υποτίθεται, θα λειτουργήσει ο ΕΦΚΑ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στόχος τους είναι να κρατήσουν τους εργαζόμενους και το Σύλλογό τους σε απραξία, μακριά από μαζικές και συλλογικές αντιδράσεις απέναντι στη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας. Ενώ θα έπρεπε ενωμένοι να ασχολούμαστε με τα σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την τύχη των εργαζόμενων στο νέο φορέα, αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους πραξικοπήματα!

Θεωρούμε πραξικοπηματική την κίνησή τους αυτή, γιατί πραγματοποιήθηκε από αυτούς που, κουνώντας το δάχτυλο, παρουσίαζαν εαυτούς ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, μιας νομιμότητας που, τελικά, στηρίχτηκε σε μειοψηφίες, σε Ιούδες και Εφιάλτες. Χωρίς ίχνος συνδικαλιστικής ηθικής και αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας και εκλογικά αποτελέσματα λειτούργησαν μόνο με βάση το προσωπικό τους και παραταξιακό συμφέρον.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Δεν αποδεχόμαστε και δεν αναγνωρίζουμε τη νέα προδοτική σύσταση του Προεδρείου του Συλλόγου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση του Καταστατικού, διότι βασίστηκε στη μειοψηφία (38% και οι τρεις παρατάξεις μαζί). Διαφορετικά τι νόημα έχουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Διαβεβαιώνουμε, ως πλειοψηφούσα παράταξη, όλους τους συναδέλφους ότι με υπευθυνότητα, συνέπεια και πάντοτε με γνώμονα τις δημοκρατικές και καταστατικές διαδικασίες (και όχι προσφεύγοντας στα δικαστήρια), θα γκρεμίσουμε αυτό το ασυντόνιστο προεδρείο που θυμίζει Πύργο της Βαβέλ.

Με τις δράσεις μας, τις παρεμβάσεις, τα επιχειρήματά μας και, κυρίως, με την αγωνιστικότητά μας δεσμευόμαστε απέναντί σας ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η λειτουργία του Συλλόγου μας.

Είναι γνωστή η τύχη των πραξικοπηματιών!

«Την προδοσίαν πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς»!!!

gramateia sysy

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!