Ανακοίνωση για Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 24-11-2016

pose
Αρ. Πρωτ.: 425/2016
Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣ
Συλλόγους-Μέλη ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 24/11/2016, η οποία πρέπει να αποτελέσει σημαντικό γεγονός και για την αντίδραση της μνημονιακής πολιτικής που συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., αλλά και για την ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι διαπιστώσεις και τα βιώματα όλης της κοινωνίας για τη στρατηγική των κυβερνήσεων του μνημονίου, που κυρίως εκφράζονται ως διάλυση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, απώλειας εισοδημάτων, επιδείνωση καθημερινότητας, είναι κοινές και γνωστές από όλους.

Οι «λάθος συνταγές», όπως οι εμπνευστές, αλλά και οι εφαρμοστές τους συνεχίζουν να επιβαρύνουν όλους τους πολίτες διαγράφοντας ένα ζοφερό μέλλον προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ανεργία και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, θα έχει μόνο αυξητική μορφή, καθώς τα περί ανάπτυξης έχουν εγκαταλειφθεί, ακόμα και από τους ίδιους που αφειδώς τα ξεστομίζουν. Ο κοινωνικός ιστός της χώρας διαλύεται από τη συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών και η κινητικότητα των υπαλλήλων. Συγχρόνως ταχέως προωθούν την ιδιωτικοποίηση όλων των προσοδοφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε κοινό παρονομαστή, όπως και οι συνταξιούχοι οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν με τη σειρά τους το φάσμα των νέων μειώσεων επικουρικών και κυρίων συντάξεων.

Οι άνεργοι ανεβαίνουν συνεχώς έναν ατελείωτο Γολγοθά χωρίς καμία ελπίδα, χωρίς καμία προοπτική.

Η Γενική Απεργία, έστω των 24 ωρών, είναι ικανή, μπορεί και πρέπει να στείλει μηνύματα. Οφείλει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τη χώρα και τους πολίτες.

Διεκδικούμε:

  • Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.
  • Να σταματήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων και να καταργηθούν οι μνημονιακές διατάξεις που περικόπτουν οργανικές θέσεις.
  • Να καταργηθεί η ενοικιαζόμενη εργασία, η μερική απασχόληση, η ελαστική και εκ περιτροπής εργασία και να καλυφθούν όλες οι πάγιες ανάγκες με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.
  • Να αυξηθούν οι δαπάνες σε Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι που μείωσαν μισθούς-συντάξεις-κοινωνικά επιδόματα.
  • Να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις στον τραπεζικό τομέα.
  • Δωρεάν, Δημόσια υψηλής ποιότητας Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια και Πολιτισμό για όλους.
  • Να κατοχυρωθεί το δικαίωμα των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και την σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

Αγωνιζόμαστε για:

• Να μπει τέρμα στη λιτότητα και τη φοροληστεία

• Να προσληφθεί ΤΩΡΑ μόνιμο προσωπικό

• Να μη γίνουν ζούγκλα οι εργασιακές σχέσεις

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 Π.Μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας
Βαγγέλης Θεοδωρίδης       Λευτέρης Θεοχάρης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!