Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ δεν είμαστε το «μπαλάκι» κανενός !

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι της Τρίτης (25/10/2016), μία ακόμα συνάντηση, του Προεδρείου και των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ,  με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο. Δυστυχώς, όμως, κι αυτή η συνάντηση που ήταν συνέχεια της προηγούμενης με τον Αναπλ. Υπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο, απέβη άκαρπη, αφού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, εμμένει στην απόφασή της να μην υπάρχει καμία θεσμική εκπροσώπηση από μεριάς εργαζομένων, στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α., αλλά και στις σχετικές Επιτροπές σύνταξης του Οργανογράμματος του !

Για ακόμα μία φορά, γινόμαστε το “μπαλάκι” ανάμεσα στον Υπουργό και στον Αναπληρωτή του, αφού ο ένας μας στέλνει στον άλλον, για να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις τους, ως προς το πώς θα είναι το Οργανόγραμμα του Ε.Φ.Κ.Α., πόσες οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις εργασίας, τι θα γίνει με το λεγόμενο “πλεονάζον” προσωπικό, πόσα υποκαταστήματα τελικά θα απομείνουν, ποια θα είναι η τύχη των Γραφείων Κοινωνικής Ασφάλισης, πώς προβλέπεται να γίνονται οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις, ποιο το μέλλον της ΕΥΠΕΑ, γιατί στο “προσχέδιο οργανογράμματος” παρουσιάζεται το ΚΕΑΟ να είναι “ανεξάρτητο” από τον Ε.Φ.Κ.Α. και γενικά, σε ένα πλήθος ερωτημάτων, που η Ομοσπονδία μας δεν έλαβε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Γιατί το να μας λέει η πολιτική ηγεσία, ότι δεν θα μας απολύσει και ότι θα φροντίσει να μην υπάρξουν “ξεσπιτώματα” συναδέλφων μας ή ότι θα μας “αξιοποιήσει” όλους, χωρίς την ίδια στιγμή, να μας λέει ακριβώς το τρόπο αλλά και το πότε θα γίνουν όλα αυτά, εμάς αυτό δεν μας αρκεί. Ιδίως, όταν αυτή η κυβέρνηση μας έχει τάξει και υποσχεθεί τόσα πολλά που δεν έχει υλοποιήσει, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την αθέτηση του σημερινού Υπουργού Εργασίας, στο να υπάρχει θεσμικός μας εκπρόσωπος, στο προσωρινό Δ.Σ. του Ε.Φ.Κ.Α. αλλά και στην Επιτροπή κατάρτισης του Οργανογράμματος. Όταν λοιπόν, αθετούν έτσι απλά κι εύκολα, τις υποσχέσεις που έχουν δώσει προς το Συνδικάτο μας, αναρωτιόμαστε γιατί θα πρέπει να τους πιστέψουμε σε όλα τ’ άλλα που μας υπόσχονται ότι θα πραγματοποιήσουν ;

Επιπρόσθετα, από τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, καθώς τέθηκε  και το ζήτημα της εκκρεμότητας που υπάρχει με τους συναδέλφους μας της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ (μετά δε και την απόφαση του ΣτΕ), οφείλουμε να πούμε ότι οι απαντήσεις του Υπουργού, κάθε άλλο παρά μας εφησύχασαν. Τουναντίον, μας κάνουν να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο και γεννάται σοβαρό θέμα ηθικής τάξεως, διότι μέχρι τώρα, όταν θέταμε από μεριάς Συνδικάτου, το τι πρόκειται να γίνει και τι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν στο ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων από το ΣτΕ, οι απαντήσεις που λαμβάναμε ήταν κάτι περισσότερο από καθησυχαστικές. Γι’ αυτό και μετά από τις απαντήσεις που δεν λάβαμε κατά τη τελευταία αυτή συνάντηση, γίνεται αντιληπτό, ότι δεν μπορούμε ως Συνδικαλιστικό Κίνημα να επαφιόμαστε στο πότε η πολιτική ηγεσία θα δεήσει να μας ενημερώσει και μέχρι τότε να βαδίζουμε στα τυφλά με βάρκα την ελπίδα !!!

Γι’ αυτό και καλούμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, όπως συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουμε ΑΜΕΣΑ σε δράσεις και κινητοποιήσεις, ακόμα και στο παραπέντε πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ, καθώς οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί γίνονται σε βάρος μας και ο χρόνος δεν περισσεύει.

                                                              Από τη Γραμματεία της παράταξης   

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!