Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΙΚΑ – ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ…ΟΧΙ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. !!!

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ…ΟΧΙ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. !!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι πλέον φανερό, ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί, με την κατάργηση όλων των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης και τη “δημιουργία” του “εκτρώματος” που ονόμασαν Ε.Φ.Κ.Α., αποσκοπούν στη διάλυση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Αδιαφορούν για το ότι συνειδητά διαλύουν τις υπάρχουσες δομές (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κλπ), ενώ την ίδια στιγμή, δείχνουν παντελώς ανίκανοι, στο να λειτουργήσουν στοιχειωδώς αυτό που πάνε να δημιουργήσουν (Ε.Φ.Κ.Α.). Οι προθεσμίες “τρέχουν” κι αυτοί “χτενίζονται”, έχοντας ως κύρια ασχολία τους, το πώς θα «τακτοποιήσουν» τους «ημετέρους» τους, σε πόστα και σε θέσεις κλειδιά, στον υπό σύσταση “Ενιαίο Φορέα”.

Ταυτόχρονα, εμπαίζουν το Συνδικάτο μας, μη ορίζοντας εκπρόσωπο των εργαζομένων στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Κ.Α., αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή κατάρτισης του οργανογράμματος του Ενιαίου Φορέα !

Γ Ι Α Τ Ι Α Υ Τ Ο ;

Γιατί δεν θέλουν να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι;
Γιατί δεν θέλουν να μάθουμε το τι “σχεδιασμούς” κάνουν;
Γιατί δείχνουν να φοβούνται, για τις τυχόν αντιδράσεις μας ;

Επειδή λοιπόν, δεν θέλουμε ως εργαζόμενοι, να παίξουμε το ρόλο του “πειραματόζωου” κανενός ανευθυνοϋπεύθυνου, αλλά κι επειδή δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε ως συνυπεύθυνοι:

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε Τ Η Ν Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ

1. Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε δράσεις και κινητοποιήσεις, που θ’ αναδείξουν από τη μια μεριά τις θέσεις του Συνδικάτου μας κι από την άλλη, τηκυβερνητική ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ κι ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ, στην επιβολή των “σχεδιασμών” που γίνονται σε βάρος κι’ ερήμην των εργαζομένων του Ι.Κ.Α., αλλά και του συνόλου της Κοινωνίας.

2. Να προγραμματίσει Συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός αλλά και οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της χώρας, για τον επερχόμενο “Αρμαγεδδών”, που θα επέλθειστο χώρο της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, με την κατάργηση του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων και την αντικατάστασή τους από το “έκτρωμα” του ΕΦΚΑ…που ένας Θεός γνωρίζει, το πότε και το εάν τελικά λειτουργήσει !!!

3. Σε συνεννόηση και με την άλλη Ομοσπονδία στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΠΚ) και σε διαρκή συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,απορρίψουμε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, τα περί “πλεονάζοντος” προσωπικού, που επιτείνουν την εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων μας και δείχνουν τις προθέσεις των κυβερνώντων, ως προς την επερχόμενη συρρίκνωση των δομών αλλά και του εύρους που θα έχει πλέον η δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΑΚΕ ΙΚΑ και τα στελέχη μας, θα πράξουμε στο ΑΚΕΡΑΙΟ αυτό που μας αναλογεί και δεν θα “συνυπογράψουμε” με παθητικότητα κι ατολμία, την κατάργηση του Ι.Κ.Α. υποβοηθώντας στη διάλυση του Ασφαλιστικού μας Συστήματος, που με τόσο κόπο και στερήσεις,«έχτισαν» οι παππούδες και πατεράδες μας.

ΕΜΕΙΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...γι’ αυτό και θέλουμε, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ !!!

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή,

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αντ. Νικολόπουλος      Πέννη Γεωργίου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!