1. Αρχική
  2. /
  3. ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...
  4. /
  5. Ανακοινώσεις
  6. /
  7. Εκπροσώπηση των εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ...

Εκπροσώπηση των εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον ΕΦΚΑ

pose
Αρ. Πρωτ.: 260 /2016
Αθήνα, 26 Ιουλίου2016

ΠΡΟΣ
• Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο
• Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο
• Διοικητή ΙΚΑ- ΕΤΑΜ
κ. Καλαματιανό Διονύσιο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Συλλόγους/ Μέλη μας

ΘΕΜΑ: «Εκπροσώπηση των εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον ΕΦΚΑ»

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ έχοντας διατυπώσει “ανοικτά” την αντίθεσή της στην ενοποίηση με…συνοπτικές διαδικασίες (εντός 6μήνου) υπό τον ΕΦΚΑ Ταμείων τα οποία ασφαλίζουν διαφορετικές κατηγορίες ασφαλισμένων και ανόμοια καθεστώτα ασφάλισης, με την παρούσα επιστολή́ επανέρχεται για να επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονεί το κενό αντιπροσώπευσης των εκπροσώπων των εργαζομένων στην όλη διαδικασία της μετάβασης στο νέο “σχήμα”.

Ο αποκλεισμός αυτός δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι έγινε είτε για να μην ακούγεται καθόλου η άποψη των εργαζομένων,είτε για να “περάσουν” μέτρα αντιασφαλιστικά και αντιδημοσιοϋπαλληλικά. Και στην πρώτη και στη δεύτερη περίπτωση είναι φανερό ότι δημιουργείται έλλειμμα δημοκρατίας και σεβασμού του θεσμικού ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων ως συνομιλητή και εγγυητή της διαφάνειας της λειτουργίας της κρατικής “μηχανής” και, ειδικά σε ό,τι μας αφορά, του ευαίσθητου χώρου της κοινωνικής ασφάλισης.

Θέματα όπως η οργανωτική δομή και λειτουργία του ΕΦΚΑ, η στελέχωση των υπηρεσιών, ο έλεγχος και η είσπραξη των εισφορών, το είδος και ο τρόπος απονομής των παροχών σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους ΔΕΝ μπορεί να συζητούνται πίσω από τις…πλάτες των εργαζομένων που επί δεκαετίες υπηρετούν τα Ταμεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Επιπροσθέτως, η έλλειψη ενημέρωσης για ό,τι σχεδιάζεται και οργανώνεται χωρίς καμία ενημέρωση και συμμετοχή μας δημιουργεί τεράστιο κλίμα ανασφάλειας στους εργαζομένους – ιδιαίτερα μετά τη νομοθετική ρύθμιση για πλεονάζον προσωπικό- που κυριαρχεί σε όλες τις μονάδες μας και επηρεάζει καθοριστικά την εργασία του.

Επειδή κανένα Ταμείο δεν μπορεί να λειτουργήσει στον…αυτόματο πιλότο, χωρίς εργαζόμενους, η ΠΟΣΕΙΚΑ σας καλεί να αναθεωρήσετε τη στάση σας. Επιμένουμε και ζητάμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση για εκπροσώπηση των εργαζομένων:
α) Στο προσωρινό Δ.Σ. του ΕΦΚΑ
β) στο σχεδιασμό της οργανωτικής δομής ΕΦΚΑ
γ) τη σύσταση μεταβατικού Υ.Σ. από 1/1/2017 μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το προβλεπόμενο από το νόμο 4387/2016.

Να γνωρίζετε, τέλος, ότι ανεξάρτητα από τις αποφάσεις σας, ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε, με το ίδιο σθένος, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων εκείνων που εσείς σήμερα παρακάμπτετε και αγνοείτε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Κυριακόπουλος       Κων/νος Πονηράκος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!