1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΦΚΑ...
  6. /
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

(ΔΥΝΑΜΕΙΣ του  pame στο ΙΚΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συν/σσες- συν/φοι

Οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στο ΣΕ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ και αντιπροσώπων στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  έγιναν σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την Κοινωνική Ασφάλιση. Κατά τις ημέρες της ψηφοφορίας ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής υπαλλήλων του ΙΚΑ  για την στελέχωση του ΕΦΚΑ, ενώ σχεδόν αμέσως με την λήξη της ψηφοφορίας αποφασίστηκε η «αναστολή λειτουργίας» άλλου ενός υποκαταστήματος (ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ).

Τόσο πριν αλλά και κατά την διάρκεια των εκλογών όλοι όσοι συμπορευόμαστε με την ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  απευθυνθήκαμε σε όσο περισσότερους συναδέλφους μπορέσαμε. Περιγράψαμε αυτό που έρχεται, όχι για να σπείρουμε φόβο και απογοήτευση αλλά για να αναδείξουμε το μοναδικό δρόμο που αντικειμενικά υπάρχει, την οργάνωση στο συνδικάτο και τη συλλογική αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης που δεχόμαστε. Δηλαδή, γι’ αυτά που προσφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αλλά και αυτά που θα παρέχει ο νέος φορέας (ΕΦΚΑ) στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα,(λιγότερες, φθηνότερες, υποβαθμισμένες στα απολύτως αναγκαία όρια επιβίωσης παροχές). Επίσης αναφερθήκαμε στις εργασιακές σχέσεις και στις συνθήκες εργασίας στο νέο πλέον εργασιακό περιβάλλον των συναδέλφων όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συνενωθούν (4000-4500 υπάλληλοι αντί των 10500 περίπου που υπηρετούν σήμερα).  Προβάλλαμε μια συλλογική αντιμετώπιση η οποία θα ξεκαθαρίζει ότι απέναντί της έχει ταξικούς αντιπάλους και δεν παζαρεύει με αυτούς και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους κρυφά ή φανερά το πόσα θα χάσουμε.

Ευχαριστούμε όσους συναδέλφους συστρατεύτηκαν μαζί μας και έκαναν το βήμα απαγκίστρωσης από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό (παλιό και νέο) της διαχείρισης, του παζαριού και της υποταγής ψηφίζοντας Δ.Ε. Πιστεύουμε ότι ακόμα περισσότεροι προβληματίστηκαν σοβαρά ανεξάρτητα αν ψήφισαν  άλλες παρατάξεις. Το συνολικό αποτέλεσμα ωστόσο εκφράζει συμβιβασμό και ηττοπάθεια. Παγιώνει συσχετισμούς μέσα στο συνδικάτο που δεν θα το βοηθήσουν να ισχυροποιηθεί και να οργανώσει αγώνες όπως άλλωστε δεν οργάνωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Συντελεί στην αποδιοργάνωση και τον εκφυλισμό του. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος διεξαγωγής των ίδιων των εκλογών (π.χ. χωρίς να έχει φροντίσει το ίδιο το συνδικάτο να έχει επικαιροποιημένο μητρώο μελών και εκλογέων, με φάκελο που χάθηκε από την κάλπη κλπ).Πάνω από όλα όμως εκφράζει φόβο και προσπάθεια ατομικής επίλυσης μέσα από προσωπικές σχέσεις και παζάρια. Η πραγματικότητα έχει αποδείξει με τραγικό τρόπο ότι αυτό, ακόμη και επιτευχθεί είναι για πολύ λίγο και υπονομεύει όσες δυνατότητες δίνει ο συλλογικός αγώνας. Το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δεν θα έχει εκπροσώπηση στο νέο Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ότι θα σταματήσει να παρεμβαίνει, να ενημερώνει και να πρωτοστατεί στην οργάνωση του αγώνα και την συσπείρωση των εργαζομένων στη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής αυτής της πολιτικής.

Ο αγώνας για την αναπλήρωση των δικαιωμάτων μας θα είναι στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας.

Η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος που η ζωή η δική μας και των παιδιών μας επιβάλει. Τα βάρβαρα μέτρα με τις αναδιαρθρώσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά κλπ θα ενταθούν γατί αυτό αποτελεί μονόδρομο για την Ε.Ε. το αστικό κράτος, και γι’ αυτή και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους  για να διατηρηθούν και να διευρυνθούν τα κέρδη τους.

   

                                                                                                                                    ΙΟΥΛΙΟΣ 2016          

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!