ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ pame ΣΤΟ ΙΚΑ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συναδέλφισες συνάδελφοι.

Μετά από ένα μήνα διαβουλεύσεων που χρειάστηκε για την συγκρότηση, διαπιστώθηκε η εμμονή της παράταξης ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ στην απόλυτα πλειοψηφική λογική της να έχει 2 (δύο) θέσεις στο νέο προεδρείο. Επίσης με την ΔΑΚΕ και την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, συνεργάστηκαν μόλις παραιτήθηκαν από την θέση του Γραμματέα και μοίρασαν τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου. Παραβίασαν ταυτόχρονα με τον πιο κατάφορο τρόπο την πάγια αρχή του κινήματος, αυτή της αναλογικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας.

Πάγια θέση μας είναι η συγκρότηση για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό και διαπαραταξιακό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, ανάλογα με τη δύναμή τους, αποτυπώνοντας το συσχετισμό δύναμης που εκφράστηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε παράταξη κατανέμεται μια θέση.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την κοινή τους πορεία μέσα στο κίνημα σε κρίσιμα για τους εργαζόμενους θέματα. Παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων όταν καλούν να βγάλουμε από κοινού ανακοίνωση καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα όταν οι ίδιοι αποδέχονται τον «κοινωνικό» διάλογο με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές για το ασφαλιστικό, την επιδοματική πολιτική, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες (τράπεζες), τις ενοποιήσεις ταμείων και άλλα πολλά που έχουν φέρει τους εργαζόμενους στη σημερινή κατάσταση.

Πάει πολύ να εγκαλούν το ταξικό κίνημα «για αδιαλλαξία και ανεύθυνη στάση» όταν από κοινού ΟΛΟΙ μαζί ήταν οι πρώτοι χειροκροτητές των κυβερνήσεων για τα αντιλαϊκά μέτρα που τσάκισαν τους εργαζόμενους. Όταν αυτές οι πλειοψηφίες ζητούσαν να προσαρμοστούν οι εργαζόμενοι στα «σημερινά δεδομένα», δηλαδή, να αποδεχτούν την σφαγή και το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας.

Όλα δείχνουν ότι περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας των παρατάξεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη. Οι εξελίξεις μας βάζουν όλους και όλες μπροστά σε μεγάλες ευθύνες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχει ως αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Συνάδελφοι δεν έχετε να περιμένετε τίποτα από την συγκρότηση του προεδρείου.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα σας καλεί να μην συμβιβαστείτε με την πολιτική που έχει ως αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Απαιτούμε όσα μας στέρησαν, όσα μας έκλεψαν, όσα με βίαιο τρόπο μας κατάργησαν. Τα δικαιώματα μας, η δουλειά μας, ο ιδρώτας μας δεν είναι περασμένα ξεχασμένα!

ΜΑΙΟΣ 2016

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!