ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΙΚΑ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

Αθήνα 11 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση των Τσίπρα- Καμμένου, προχώρησε και ψήφισε τελικά, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των Κοινωνικών Εταίρων και του λαού μας, τη κατάργηση του ιστορικότερου (έτος ίδρυσης 1934), φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας…του ΙΚΑ ΕΤΑΜ !!!

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς να ακούσει και να ενστερνιστεί, καμία απολύτως πρόταση από τη μεριά του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος, συρρικνώνει τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με τη δημιουργία ενός και μόνου φορέα, καταβαραθρώνει τις συντάξεις τις οποίες μετατρέπει σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και διαλύει τη διοικητική οργάνωση και υποδομή των Ασφαλιστικών Ταμείων, που πλέον για ένα μακρό χρονικό διάστημα και έως ότου δημιουργηθεί το οργανόγραμμα του Ε.Φ.Κ.Α., θα είναι όλα στον “αέρα”.
Η κυβέρνηση της πλήρης “απελπισίας”, υφαρπάζει ότι έχει απομείνει από τα αποθεματικά των Ταμείων και την ίδια στιγμή, δεν προβλέπει καμία πρόσθετη χρηματοδότηση για τον νεοϊδρυθέντα “Ενιαίο Φορέα”, δημιουργώντας τεράστια ερωτηματικά, για την απρόσκοπτη πληρωμή των συντάξεων αλλά και των παρεχομένων προς τους ασφαλισμένους μας, υπηρεσιών !

Μέσα σ’ όλα αυτά και σύμφωνα με το νόμο περί ΕΦΚΑ, ουδείς συνάδελφος του ΙΚΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ, ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί στην ίδια θέση και στο ίδιο υποκατάστημα που μέχρι τώρα υπηρετεί, αφού είναι στη καθαρή διακριτική ευχέρεια του Διοικητή του ΕΦΚΑ, να τον τοποθετήσει όπου αυτός θέλει !!!
ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ, επίσης, ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να λειτουργούν ΟΛΑ τα υπάρχοντα υποκαταστήματα, Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα, αφού θα πρέπει να δούμε την ολοκλήρωση του οργανογράμματος του ΕΦΚΑ (όταν και όποτε δημιουργηθεί), ώστε να γνωρίζουμε και το τι θα γίνει στην πραγματικότητα !

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επιβάλλεται από μεριάς των συναδέλφων μας, όπως αντιπαλέψουμε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά κι όλες εκείνες τις “δυνάμεις” που τις στηρίζουν μέσα στους χώρους δουλειάς μας και τους δώσουμε μία ΞΕΚΑΘΑΡΗ απάντηση, με συνέχιση του αγώνα, ενισχύοντας στο Συνδικάτο μας, αυτούς που εξακολουθούμε κι αντιστεκόμαστε, ώστε να μην ευοδωθεί η κατάργηση του ΙΚΑ και η συρρίκνωση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η ΔΑΚΕ ΙΚΑ και τα στελέχη μας, μαζί με ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, θα συνεχίσουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝ, έως ότου τα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!

Από τη Γραμματεία της παράταξης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!