1. Αρχική
  2. /
  3. ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...
  4. /
  5. Υπομνήματα - Έγγραφα
  6. /
  7. Παράταση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας...

Παράταση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο ΙΚΑ

Αρ. Πρωτ: 126/2016
Αθήνα, 14 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣ
• Αναπλ. Υπουργό
κ. Αντωνοπούλου Ράνια
• ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΑΕΔ
Διοικ. κ. Καραμεσίνη Μαρία
• ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
Διοικ. κ. Καλαματιανό
• Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
• ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ/ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ: «Παράταση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο ΙΚΑ»

Είναι γνωστό σε όλους ότι το ΙΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός της χώρας με 7.000.000 συναλλασσόμενους μετά την ενοποίηση του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, υπολειτουργεί σήμερα λόγω μη πλήρους εκσυγχρονισμού του, αλλά και των ελαχίστων υπαλλήλων που υπηρετούν με βάσεις τις Οργανικές τους θέσεις.

Αυτό έχει αντίκτυπο στη συναλλαγή με τους ασφαλισμένους-εργοδότες, στη καθυστέρηση απονομών συντάξεων, στον άμεσο έλεγχο επιχειρήσεων με συνέπεια τη μεγέθυνση της εισφοροδιαφυγής, αλλά και σε όλα τα τμήματα λειτουργίας του.

Η αδυναμία της πολιτείας διαχρονικά να καλύψει με μόνιμες θέσεις προσωπικού τις Υπηρεσίες μας λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων αντιμετωπίζεται έκτακτα με Προγράμματα Κοινωφελούς χαρακτήρα.

Παρότι ως Συνδικάτο είμαστε αντίθετοι με αυτή τη μορφή απασχόλησης, διότι θεωρούμε ότι υπάρχει εκμετάλλευση των συμμετεχόντων, είναι γεγονός ότι η πρόσληψή τους βοηθά σε σημαντικό βαθμό τις Υπηρεσίες μας, τους εργαζομένους, αλλά και τους συναλλασσόμενους.

Σήμερα έχει καταδειχθεί, ότι οι υπηρετούντες με προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στο ΙΚΑ από το Δεκέμβριο του 2015 με βάση τη Δημόσια Πρόσκληση αρ. 5/2015 έχουν αφομοιωθεί και έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία, χρήσιμη και απαραίτητη για την Υπηρεσία μας.

Διαπιστώνοντας ότι τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας θα διαρκέσουν 8 μήνες και το κενό που θα δημιουργηθεί μέχρι τις νέες προσλήψεις δεν θα μπορεί να αντιμετωπισθεί από το υπάρχον προσωπικό και εν όψει και των κυβερνητικών αποφάσεων για ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ να εξετασθεί με κάθε τρόπο η δυνατότητα επέκτασης και παράτασης της σύμβασης των ήδη υπηρετούντων από 5 σε 8 μήνες, δηλαδή ένα επιπλέον τρίμηνο.

Στόχος του αιτήματός μας είναι η διασφάλιση της καλύτερης λειτουργίας των Υπηρεσιών, αφού θεωρούμε πολύτιμη τη συνεισφορά του προγράμματος από τους υπηρετούντες σήμερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος      Κων/νος Πονηράκος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.