1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝ/ΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...
  6. /
  7. ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ» – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 29/3/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γιατί με το «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ»;;;;

Το «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ» είναι πηγή σύνθεσης απόψεων και ιδεών, έχει ΟΡΑΜΑ, από την ίδρυση του, τη δημιουργία ενός κινήματος, που προασπίζεται ξεκάθαρα τους συναδέλφους στο σύνολο τους και ΣΤΟΧΟ έχει να μην υποκύπτει σε εντολές από κομματικούς και διοικητικούς μηχανισμούς καθώς και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην καθημερινότητά τους.

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης είναι πλέον αβίωτη. Η τραγική έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τα ραγδαίως αυξανόμενα φαινόμενα βίας απέναντι σε υπαλλήλους των μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθιστά περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ την πραγματική μας προστασία στο χώρο εργασίας καθώς και την πλήρη νομική μας κάλυψη και προστασία.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εφόσον δημιουργηθεί σύμφωνα με το προσχέδιο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, περισσότερο θα δημιουργήσει προβλήματα παρά θα λύσει, όπως όλοι ελπίζανε.

Προβλήματα που χρονίζουν, ακόμη και σε ζητήματα που φαντάζουν αυτονόητα όπως τα εναλλακτικά ωραρία προσέλευσης/αποχώρησης από τον χώρο εργασίας, που μόνο εμείς ως εργαζόμενοι από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στερούμαστε, δείχνουν το προφανές έλλειμμα αποτελεσματικότητας της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας.

Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θεσπίστηκε με νόμο του κράτους στις 27/02/2016 παρουσιάζει θετικά σημεία, όπως η ηλεκτρονική κοινοποίηση προς όλους τους υπαλλήλους της απόφασης της κατανομής των στρατηγικών στόχων της υπηρεσίας και την κατανομή αυτών προς κάθε Γενική Δ/νση σε συνδυασμό με την εισαγωγή της συνέντευξης, εφόσον βέβαια αυτή διεξαχθεί με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια. Από την άλλη υπάρχουν και αρνητικά σημεία όπως το γεγονός ότι οι κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος προάγονται σε μεγαλύτερη κατηγορία υψηλότερων βαθμών, χωρίς να προσδιορίζεται και να απαιτείται η συνάφεια του τίτλου με τη θέση που κατέχει ο υπάλληλος. Ωστόσο, συνολικά η αξιολόγηση αποτελεί θετικό βήμα στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου τομέα εφόσον όμως προηγηθούν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου.

Το ότι έχει αφεθεί σε αδράνεια το Πολιτιστικό τμήμα του Συλλόγου μας, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των εκπροσώπων μας στο ΔΣ, το οποίο θα μπορούσε να δώσει ανάσα ψυχαγωγίας κι ευκαιρία κοινωνικοποίησης με προσιτούς οικονομικούς όρους στους συναδέλφους, καταδεικνύει την απολύτως μονοδιάστατη και χωρίς φαντασία προσέγγιση στη διαχείριση της συνδικαλιστικής παρουσίας του Συλλόγου. Με κινήσεις απλές και ευρηματικές, μπορούμε ν’ αναλάβουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες, αρκεί να υπάρχει η διάθεση και η αποφασιστικότητα.

Σαν μια γροθιά λοιπόν, υπηρετώντας σε καθημερινή βάση τον συνάδελφο και μόνο αυτόν, διατηρούμε τις ΑΞΙΕΣ μας χωρίς διαχωρισμούς ή προκαταλήψεις. Υπηρετούμε την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και, όντας ενωμένοι σε όλη την Ελλάδα, είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό και μαχητικό κίνημα, να συνεχίσουμε να τηρούμε αυτά που λέμε και να μην σκύψουμε κεφάλι σε κανέναν. Το δείξαμε άλλωστε με την παρουσία μας ως νεοεκλεγμένοι στο Δ.Σ του Σ.Ε. ΙΚΑ Αττικής και Νήσων την τελευταία τριετία εκπροσωπώντας όλους εσάς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και στις Γενικές Συνελεύσεις, με σοβαρότητα, ασκώντας εποικοδομητική κριτική, αναφέροντας συγκεκριμένα προβλήματα που υπάρχουν στα υποκαταστήματά μας, προτείνοντας ορθές πρακτικές, καυτηριάζοντας κακώς κείμενα, ερχόμενοι σε σύγκρουση με το κατεστημένο, βγαίνοντας στους δρόμους αγωνιζόμενοι για τα δίκαια αιτήματά μας και συμβάλλοντας σημαντικά σε ορθές αποφάσεις όσον αφορά στην αποτελεσματική λειτουργία του Συλλόγου.

Όλα αυτά βέβαια δεν αρκούν. Οι έως τώρα εκπρόσωποι σας στο Δ.Σ. του Σ.Ε. ΙΚΑ Αττικής και Νήσων κάναμε μόνο την αρχή. Πρώτοι εμείς λοιπόν ζητάμε την ΣΤΗΡΙΞΗ σας πάνω στις αρχές και τις αξίες μας που θα φέρουν την πραγματική ανατροπή στο ΔΣ του ΙΚΑ Αττικής και Νήσων, την αλλαγή που θα οδηγήσει στην αποδόμηση του άρρωστου συστήματος που μεθοδευμένα δημιουργήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια και που λειτουργεί ακόμη και σήμερα σε λιμνάζοντα νερά. Ζητάμε την ενεργό ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σας. Γιατί δεν αρκεί απλά να πάμε μόνο σε ρήξη με το κατεστημένο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει εφικτό σχέδιο για το ΜΕΛΛΟΝ όλων των συναδέλφων, το οποίο θα χαράσσεται με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες.

Το ψηφοδέλτιο του «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ» είναι ανοιχτό σε όλους τους συναδέλφους/ες με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και κάθε σειράς, που είναι μέλη στο Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αττικής και Νήσων και για αυτό σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε τα ψηφοδέλτιά μας ως υποψήφιοι. Στόχος της παράταξης είναι να εντοπίσουμε τους συναδέλφους εκείνους που απαιτούν αξιοκρατία, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις, συναδέλφους ικανούς, ανιδιοτελείς, τίμιους και αξιοπρεπείς ανεξαρτήτου κομματικής ιδεολογίας, και να τους φέρουμε κοντά στο Σύλλογο, συναδέλφους που έχουν εργασθεί σκληρά και επιζητούν να εκσυγχρονίσουν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όφελος όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Όλοι εμείς ΜΑΖΙ, που βιώσαμε τα όσα τραγικά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ΙΚΑ, σηκωθήκαμε από τις καρέκλες και βγήκαμε στους δρόμους για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Κατεβαίνουμε δυναμικά σε αυτές τις εκλογές, λαμβάνοντας τα θετικά μηνύματα από όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε διάφορα υποκαταστήματα και που νιώθουν την αδικία, την ταλαιπωρία, τη μη αναγνώριση της επίπονης εργασίας που προσφέρουν καθημερινά.

Όλοι εμείς δυναμώνουμε την δική σας φωνή μέσα από το «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ», και εσείς με την συμμετοχή σας μας δίνεται το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες για εσάς.

Στηρίζοντάς μας και καταρτίζοντας το ψηφοδέλτιό μας, δυναμώνετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την δική σας φωνή όχι μόνο προς την ηγεσία του Συνδικάτου αλλά και προς κάθε κατεύθυνση!

Η αρχή έγινε στην Θεσσαλονίκη, ακολούθησε η Αθήνα πριν τρία χρόνια και τώρα πια, πιο δυνατοί, απευθυνόμαστε ξανά σε εσάς τους συναδέλφους μας και σας καλούμε να πάρετε πρωτοβουλίες, να ενώσετε την φωνή σας με την δική μας, ώστε να ισχυροποιήσουμε παντού το μαχητικό – αγωνιστικό ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ “Πρώτα οι συνάδελφοι”, στην υπηρεσία μόνο των συναδέλφων.

Και είναι μόνο η αρχή!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!