Ψήφισμα, 22-3-2016

pose

Αρ. Πρωτ.: 104/2016                                 Αθήνα, 31 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή τις δραματικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας από τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών, εμείς οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

•  Εκφράζουμε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας κατά του ολέθριου εμφυλίου πολέμου στη Συρία, καθώς και τις εχθροπραξίες παντού στην περιοχή.
•  Εκδηλώνουμε με πράξεις αδελφοσύνης-αλληλεγγύης ενεργοποιώντας τους συναδέλφους μας για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.
•  Καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε το κλείσιμο των συνόρων από τους Ευρωπαίους εταίρους μας που οριοθετούν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σύνορα των χωρών τους με την Ελλάδα υψώνοντας φράχτες μίσους και ντροπής.
•  Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες, πλέον των συμφωνηθέντων, για το άνοιγμα των συνόρων και την κατάπαυση του πυρός στη Συρία σε συνεργασία με τον ΟΗΕ.

•  Τέλος, καλούμε τους πολίτες της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη να διατρανώσουν με εκδηλώσεις αλληλεγγύης και έμπρακτη συνεισφορά τη στήριξή τους στους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη βία του πολέμου.
•  Ο νέος αποικιοκρατισμός που επιχειρείται είναι το νεότερο έγκλημα του «πολιτισμού» των προηγμένων χωρών κατά της ανθρωπότητας. Ο κύκλος βίας όσο παραμένει ανοικτός θα αφήνει ανεξίτηλα σημάδια, ως συνέπειες στους λαούς οδεύοντας σε απώλειες ελευθεριών και πλήρη στρατικοποίηση της Ευρώπης και του κόσμου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος     Κων/νος Πονηράκος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!