Απάντηση για Εισφορές ΠΟΣΕ από ΔΑΚΕ

seika kmΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Αριστοτέλους 15 – Θεσσαλονίκη Τ.Κ 54624 

Τηλ. 2310 294715-Κιν. 6945254276  Φαξ  2310 294966

MAIL: [email protected]

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 637
Θεσσαλονίκη, 30/03/2016

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

επειδή το ζήτημα της καθυστερημένης κατάθεσης των εισφορών υπέρ της ΠΟΣΕ, από το Σύλλογό μας, για τους μήνες Μάρτιο-Ιούλιο 2014 απασχολεί ιδιαίτερα την προεκλογική εκστρατεία και αποτέλεσε το βασικό λόγο καταψήφισης του Οικονομικού Απολογισμού από την παράταξη της ΔΑΚΕ, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε υπεύθυνα για τα παρακάτω, τα οποία αν και αναφέρθηκαν στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της 18ης/03/2016, μάλλον δεν ακούστηκαν ή δεν έγιναν κατανοητά από ορισμένους συναδέλφους. Συγκεκριμένα:

–  Όπως πολλοί ακόμα θυμούνται, τον Νοέμβριο του 2013, με απόφαση του τότε αρμόδιου υπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, 11 συνάδελφοι και μέλη του Συλλόγου μας βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Για τη δικαστική τους προσφυγή, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε να καταβάλει στο δικηγορικό γραφείο του κ. Κ. Χρυσόγονου, με το οποίο συνεργαστήκαμε, το σύνολο των 11.000 ευρώ εξ ιδίων πόρων, πριν ακόμα γίνει οποιαδήποτε συνεννόηση με την ΠΟΣΕ για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιζόταν το ζήτημα. Ως εκ τούτου, από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούλιο, τα αναλογούντα ποσά υπέρ ΠΟΣΕ χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών αποθεματικών του Συλλόγου βρίσκονταν σε κλειστό προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό, για εξασφάλιση καλύτερων αποδόσεων.

–  Το ποσό που οφείλαμε στην ΠΟΣΕ κατατέθηκε στο σύνολό του το Σεπτέμβριο, μαζί με τις τρέχουσες εισφορές του Αυγούστου, και η κατάσταση επανήλθε στην πρότερη ομαλή κατάσταση, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας με την ΠΟΣΕ, η οποία ουδέποτε είχε διαμαρτυρηθεί μετά από τις αρχικές μας διευκρινίσεις.

–  Σχετικά, υποβλήθηκε ερώτημα προς το Προεδρείο του Συλλόγου τον Οκτώβριο του 2014, από τη Γραμματέα της ΔΑΚΕ, κ. Αικ. Ζιούτα, στην οποία προσκομίστηκαν όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία από τον Ταμία του Συλλόγου, τα οποία και βρήκε πλήρως ικανοποιητικά και το θέμα έκλεισε τότε οριστικά.

–  Επειδή το ζήτημα επανήλθε στην προεκλογική εκστρατεία από στελέχη της ίδιας παράταξης, δημιουργώντας επιπλέον φήμες για συσχετισμό του με τη σύσταση του Προεδρείου της ΠΟΣΕ και τη μη συμμετοχή του πρώην Προέδρου μας κ. Μίξιου (τέως Γ’ αντιπροέδρου ως τότε στο Προεδρείο της ΠΟΣΕ) θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, καθώς η σύσταση του Προεδρείου της ΠΟΣΕ είχε ολοκληρωθεί από το Νοέμβριο του 2013, πολύ νωρίτερα από την πρώτη καθυστέρηση καταβολής.

–  Επιπλέον, επειδή τα οικονομικά ζητήματα και ζητήματα διαχείρισης της περιουσίας του Συλλόγου μας θεωρούνται ύψιστης ηθικής σημασίας από μέρους μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τις παρατάξεις, κατά την προεκλογική τους εκστρατεία να αναφέρονται με τη μέγιστη προσοχή σε αυτά, και να αποφεύγουν την εμπλοκή προσώπων που δεν βρίσκονται παρόντα για να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των μελών και των εκπροσώπων για όποια διευκρίνιση θεωρηθεί απαραίτητη και σας γνωρίζουμε ότι σε περιπτώσεις ανυπόστατων και συκοφαντικών αναφορών θα είμαστε κάθετοι και αμείλικτοι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ      ΚΑΛΛΙΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!