ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

(Δυνάμεις του pameστο ΙΚΑ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,

Το διαρκές και εξελισσόμενο έγκλημα που συντελείται σε βάρος χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός χιλιάδων ξεριζωμένων στη χώρα μας, οι πνιγμοί στο Αιγαίο -ακόμα και μικρών παιδιών- δεν πρέπει να βρουν στους εργαζόμενους καμιά ανοχή. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος παρατηρητής, να απέχει από την έμπρακτη αλληλεγγύη στης «γης τους κολασμένους».

Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η αλληλεγγύη των εργαζομένων πρέπει να έχει γνήσια ταξικά χαρακτηριστικά, χαρακτήρα διεκδίκησης που δεν κουκουλώνει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος και δεν υποκαθιστά την τραγική απουσία της κρατικής ευθύνης! Η ταξική αλληλεγγύη δεν έχει καμιά σχέση με τη φαρισαϊκή αστική φιλανθρωπία, την υποκριτική επίκληση των δήθεν ευρωπαϊκών «ανθρωπιστικών αξιών» ή τις κάθε λογής μπίζνες εκατοντάδων ΜΚΟ που κερδοσκοπούν στις πλάτες των προσφύγων με την ανοχή και ενθάρρυνση της κυβέρνησης.

Με το προσφυγικό δράμα ξεγυμνώνεται, για άλλη μια φορά, ο πραγματικός, εχθρικός από χέρι για τους λαούς, χαρακτήρας της Ε.Ε, η διαχρονική αντιμεταναστευτική της πολιτική. Την ώρα που ΕΕ και ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των οδών μεταφοράς τους, σκορπούν φωτιά και όλεθρο στις χώρες της Μ. Ανατολής, επιφυλάσσουν στα θύματά τους, τους πρόσφυγες και μετανάστες, hot spots διαλογής φτηνού εργατικού δυναμικού, σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, μαζικό εγκλωβισμό, καταστολή και απελάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει εγκληματικές ευθύνες. Όχι μόνο γιατί προσυπέγραψε και υπηρετεί τις αποφάσεις της ΕΕ αλλά γιατί, διεκδικώντας μερίδιο λείας για την ντόπια αστική τάξη, εμπλέκει τη χώρα και το λαό πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, φτάνοντας μέχρι το σημείο να προσκαλέσει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να φέρει το Λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!

Να μην εισχωρήσει στους εργαζόμενους το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και εθνικιστικό δηλητήριο που χύνει απροκάλυπτα η Χ.Α. Βγάζουν λάδι τα αφεντικά τους που ευθύνονται για τον πόλεμο για να καλλιεργήσουν το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Με τους λαούς-θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου δεν μας χωρίζει τίποτα! Μας ενώνει η τάξη μας που μακελεύεται από τον ίδιο εχθρό! Από το σάπιο σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που γεννά εδώ και εκεί τη φτώχια, την εξαθλίωση, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Τα αιτήματα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να φύγει τώρα ο πολεμικός μηχανισμός, το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, για εξασφάλιση της απευθείας και ασφαλούς μεταφοράς των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους, για τη δημιουργία ανοιχτών αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, για την κατάργηση των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ στα σύνορα πρέπει να γίνουν υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Η καλύτερη, όμως, η μεγαλύτερη προσφορά στους ξεριζωμένους είναι να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, στα συμφέροντα και την εξουσία του, να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης παντού, να νεκρώσουν οι χώροι εργασίας στη 48ωρη απεργία μόλις η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει για ψήφιση τα αντιλαϊκά-αντιασφαλιστικά μέτρα!

21/03/2016

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!