Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΣΕ ΙΚΑ Θεσαλλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. 18/3/2016

1) Εθνικός διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς για την επίλυση του ασφαλιστικού.
2) Μείωση του ανοίγματος της ψαλίδας των αμοιβών μεταξύ των κλάδων ΠΕ-ΤΕ και ΔΕ-ΥΕ. Είναι λογικό και δεν διαφωνεί κανείς ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια διαφορά στους μισθούς από κατηγορία σε κατηγορία. Η τεράστια διαφορά όμως που ψηφίστηκε με το νέο μισθολόγιο, είναι άδικη και απαξιωτική για τους συναδέλφους των ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, σχετικά με το έργο και την προσφορά τους στο ΙΚΑ.
3) Αντικατάσταση των δύο διαφορετικών κλιμακίων με ένα ενιαίο.
4) Κατάργηση της συνέντευξης από την αξιολόγηση των υπαλλήλων.
5) Πρόσληψη προσωπικού. Το 2011 υπηρετούσαμε 9.500 υπάλληλοι και το 2016 μείναμε 5.500, ενώ αντίθετα ο όγκος εργασίας υπερδιπλασιάστηκε.
6) Επιστροφή των συναδέλφων του ΕΟΠΥΥ εφόσον και όσοι το επιθυμούν.
7) Καθιέρωση και στο ΙΚΑ των 5 ωραρίων εργασίας όπως ισχύει σε όλο το Δημόσιο.
8) Καθιέρωση ωραρίου συναλλαγής με το κοινό το 08.00-13.00. Τις περισσότερες ημέρες του χρόνου και προκειμένου οι συνάδελφοι να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους υπερβαίνουν κατά πολύ το ωράριο απασχόλησης τους. Η καθιέρωση αυτού του ωραρίου θα εξαφανίσει τις εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ των ασφαλισμένων και των συναδέλφων.
9) Μη ύπαρξη συναλλαγής με το κοινό μια μέρα την εβδομάδα, προκειμένου να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι υποθέσεις των ασφαλισμένων.
10) Η συνεχής συναλλαγή με το κοινό δεν επιτρέπει τους συναδέλφους την πραγματοποίηση, όπως προβλέπει ο νόμος, δύο δεκαπεντάλεπτων διαλλειμάτων κατά την διάρκεια του ωραρίου. Ζητάμε την μείωση του ωραρίου μας κατά μισή ώρα στην έναρξη η την λήξη της εργασίας μας.
11) Άμεση λειτουργία κλιμακίων εξωτερικών ελέγχων και λήψη μέτρων για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής σύμφωνα με τις προτάσεις της ΠΟΣΕ.
12) Νομική κάλυψη των συναδέλφων για τις βίαιες συμπεριφορές των ασφαλισμένων καθώς και καθιέρωση ενιαίων κανόνων ενεργειών των Δ/ντών σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!