ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ

seika kmΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Αριστοτέλους 15 – Θεσσαλονίκη Τ.Κ 54624 
Τηλ. 2310 294715-Κιν. 6945254276  Φαξ  2310 294966
ΑΡ.ΠΡΩΤ.623
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10/3/2016

ΠΡΟΣ
1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ
2. ΠΟΣΕ ΙΚΑ
3. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Με αφορμή την με αριθμό 6 εγκύκλιο της Γενικής Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών σχετικά με το κλείσιμο των αυτόματων συστημάτων προτεραιότητας πριν τη λήξη του ωραρίου συναλλαγής θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής

Μετά τις επανειλημμένες αλλαγές προς το χειρότερο του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού οδήγησε πολλούς συναδέλφους μας στην σύνταξη. Αυτό είχε αποτέλεσμα την απότομη αποστελέχωση της Υπηρεσίες μας από έμπειρο προσωπικό.

Οι συνεχείς αλλαγές των προϋποθέσεων των παροχών που χορηγεί το ΙΚΑ(συντάξεις- μητρώο), αλλά και η ένταξη νέων αρμοδιοτήτων(π.χ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ), αύξησε κατακόρυφα τον όγκο εργασίας, όσο και τον χρόνο συναλλαγής.

Σχεδόν καθημερινά πλέον, γινόμαστε μάρτυρες όχι μόνο εντάσεων αλλά και βίαιων συμπεριφορών, είτε φραστικών απειλών, είτε χειροδικίας, είτε δολιοφθορών σε όλη την Ελλάδα.

Οι νέοι συνάδελφοι που απέμειναν, πλήρως ανεκπαίδευτοι, καταβάλουν τεράστιες φιλότιμες προσπάθειες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι που απασχολούνται στα γκισέ των συντάξεων και του μητρώου, τις περισσότερες ημέρες του χρόνου εξυπηρετούν το κοινό και πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας τους, παρόλο που πολλές φορές αναγκάζονται να κλείσουν τα αυτόματα συστήματα προτεραιότητας πριν τη λήξη του ωραρίου συναλλαγής. Και φυσικά ούτε λόγος για τα διαλλείματα των δύο τετάρτων ανά δίωρο απασχόλησης στους υπολογιστές, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Όλα τα παραπάνω έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, όσο και στην αποτελεσματικότητα της εργασίας των συναδέλφων και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το ήδη επιβαρυμένο έργο τους.

Προκειμένου να αποφεύγονται εντάσεις μεταξύ των ταλαιπωρημένων ασφαλισμένων και των δοκιμασμένων από την απορύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης υπαλλήλων, προτείνουμε την καθιέρωση του ωραρίου συναλλαγής με το κοινό 08.00-13.00.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΜΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ            ΚΑΛΛΙΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!