1. Αρχική
  2. /
  3. Σύλλογοι - Μέλη
  4. /
  5. Σύλλογοι στην Ελλάδα
  6. /
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λευκάδας, κατά το οποίο συνάδελφος δέχτηκε απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση από συναλλασσόμενο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, θεωρούμε απαραίτητο να τονίσουμε τα παρακάτω:

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο σύνολο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς και της πολυπλοκότητας της νομοθεσίας την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε, έχουν ως συνέπεια συνεχείς αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναλλασσόμενων και εργαζομένων, οι οποίες καταλήγουν συχνά σε βιαιοπραγίες κατά των υπαλλήλων του ΙΚΑ. Η έλλειψη προσωπικού ασφαλείας επιδεινώνει την ήδη έκρυθμη κατάσταση.

Το γεγονός αυτό που δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο, αλλά αποτελεί συνέχεια διαφόρων άλλων παρόμοιων περιστατικών που συνέβησαν σε πολλά υποκαταστήματα, τονίζει με τον χειρότερο τρόπο την κατάσταση που βιώνουν όλοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ καθημερινά.

Σε μια εποχή που η κοινωνία βρίσκεται σε αδιέξοδο, οι υπάλληλοι προσπαθώντας να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ρίχνονται στην πυρά.
Το προσωπικό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αγωνίζεται με αυταπάρνηση και φιλότιμο, σε εξαιρετικά δύσκολες εργασιακές συνθήκες, να εξυπηρετήσει τους πολίτες και να κρατήσει όρθια την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους να επιδείξουν κατανόηση και να συμπαρασταθούν στο δύσκολο έργο μας. Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να ενισχύσει τις μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με το απαιτούμενο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος           Ο Γραμματέας
     ΤΖΕΚΗ ΜΑΡΙΑ      ΚΑΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!