Ανακοίνωση – Καταγγελία

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Οι δυνάμεις του pame στο ΙΚΑ)

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ να καθαιρέσει τη Διευθύντρια του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Αττικής και μάλιστα με έναν τρόπο αποκρουστικά σκαιό, χωρίς να μπει έστω στον κόπο να προβάλει το παραμικρό υπηρεσιακό πρόσχημα που να δικαιολογεί την απόφαση αυτή. Η απόφαση αυτή, είτε νομότυπη είναι είτε παράτυπη, είναι χαρακτηριστική του πραγματικού περιεχομένου της περιλάλητης «αποκομματικοποίησης» της Δημόσιας Διοίκησης, που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια, άλλωστε, των δεσμεύσεων που ανέλαβε με το τρίτο μνημόνιο.

Οι συνάδελφοι που -και από θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών- δεν αυτοπεριορίζονται στον αντιδραστικό και θλιβερό ρόλο του εκτελεστικού εργαλείου αντιλαϊκών και αντιασφαλιστικών πολιτικών, που δεν επιδιώκουν δημόσιες σχέσεις αλλά ασκούν τα καθήκοντά τους με διαφάνεια, που επιλέγουν να αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων αντί να ρίχνουν νερό στο μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού, που επιλέγουν να διεκδικούν προσωπικό για τις τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες αντί να μετακυλούν τις ευθύνες για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης στους υφιστάμενούς τους, φορτώνοντάς τους μέχρι ηθικής και φυσικής εξόντωσης, αυτοί οι συνάδελφοι, λοιπόν, είναι καρφί στο μάτι της κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΙΚΑ. Απλώς δεν «χωράνε» στο σύστημά τους που απαιτεί σκυμμένους και πειθήνιους εργαζόμενους και διευθυντές-μάνατζερς, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των βάρβαρων πολιτικών τους.

Οι συνάδελφοι ας μην έχουν καμιά αυταπάτη. Ανεξάρτητα από τον τρόπο επιλογής των προϊσταμένων, είτε αυτός έχει τον μανδύα της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας είτε όχι, ο ρόλος που προδιαγράφει για τις θέσεις αυτές ο αντιλαϊκός χαρακτήρας ενός κράτους-οργάνου εξουσίας του κεφαλαίου, είναι «στενός κορσές» για όσους συναδέλφους έχουν την αξιοπρέπεια να συντάσσονται με τους «από κάτω», τους εργαζόμενους, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους που πλήττονται από την ίδια πολιτική. Μια πολιτική που θυσιάζει τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτόν τον εξ αντικειμένου αντιδραστικό ρόλο των διευθυντών και προϊσταμένων επιχειρεί να ενισχύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε με το νέο μισθολόγιο που πριμοδοτεί τις θέσεις ευθύνης, είτε με το «εθνικό μητρώο στελεχών» είτε με την θέσπιση παντού της περιβόητης «στοχοθεσίας». Επιδιώκουν να προσαρμόσουν τη Δημόσια Διοίκηση και το στελεχικό της δυναμικό στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και το κάνουν μάλιστα με το φερετζέ της «αποκομματικοποίησης» και της «αξιοκρατίας».

Για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα! Από όποια θέση και να βρεθούμε, με οποιοδήποτε τίμημα, είτε διευθυντές είτε υπάλληλοι, καλούμαστε καθημερινά να επιλέξουμε ταξική πλευρά: με το λαό που εξαθλιώνεται ή με τους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό! Εντοπίζουμε τον πραγματικό μας αντίπαλο, ενισχύουμε τον οργανωμένο ταξικό αγώνα και υπερασπιζόμαστε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης από τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και των επιχειρηματιών της υγείας!

17/02/2016

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!