ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ακόμη ένα περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς και μάλιστα με τραυματισμό, σημειώθηκε εναντίον συναδέλφων μας την ώρα που εκτελούσαν το υπηρεσιακό τους καθήκον. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9/2/2016, ελεγκτές του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Πύλης Αξιού, κατά τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου σε εργοδότη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την οργισμένη αντίδραση του ελεγχόμενου, ο οποίος χειροδίκησε εις βάρος τους, στέλνοντας έναν εξ αυτών στο νοσοκομείο.(για προληπτικούς λόγους).

Σχεδόν καθημερινά πλέον, γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων βίαιων συμπεριφορών, είτε φραστικών απειλών, είτε χειροδικίας, είτε δολιοφθορών σε όλη την Ελλάδα (ΙΚΑ Πύλης Αξιού, Περιφερειακό Θεσσαλονίκης, ΕΥΠΕΑ Θεσσαλονίκης, Μύκονο κ.λ.π.)
Οι απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές σε βάρος συναδέλφων που προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους με πενιχρά μέσα, αντιμέτωποι με την εργοδοτική ασυδοσία, συχνά χωρίς φυσική ή νομική προστασία, σε μία προκατειλημμένη κοινωνία που βράζει και τη στιγμή που το ασφαλιστικό σύστημα κλυδωνίζεται από την έλλειψη πόρων και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή, πρέπει να λάβουν άμεσα τέλος!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία και τη Διοίκηση να προχωρήσουν στην λήψη μέτρων που θα στηρίξουν επιτέλους τον εισπρακτικό μηχανισμό του ασφαλιστικού συστήματος – όπως κάθε ευνομούμενο κράτος οφείλει στον εαυτό του – και θα ενισχύσουν τους συναδέλφους για αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων τους. Είναι απαράδεκτη η αντιμετώπιση από την πολιτεία, των δημοσίων λειτουργών καθώς και η ταλαιπωρία και εξευτελισμός που αντιμετωπίζουν σαν κοινοί εγκληματίες, κατά την διάρκεια των διαδικασιών των μηνυτήριων αναφορών.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση σε συνεννόηση με την ΠΟΣΕ ΙΚΑ, να επεξεργαστούν και να δουν θετικά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς από τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία μας, για την ασφαλέστερη εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων των συναδέλφων (αστυνομική παρουσία, συμβατικές πινακίδες των υπηρεσιακών αυτοκινήτων κ.λ.π.).
Καλούμε, τέλος, την πολιτεία να επιδείξει το μέγιστο της αυστηρότητας της σε τέτοιου είδους συμπεριφορές εναντίον δημοσίων λειτουργών.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους, παρέχοντας φυσική, νομική, οικονομική και ηθική στήριξη όποτε χρειαστεί, καλύπτοντας τα όποια κενά των σημερινών διαδικασιών.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!