Ανακοίνωση- Καταγγελία

Αρ. Πρωτ.: 388/2015                                     Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ
Συλλόγους / Μέλη μας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πέντε  μόλις μέρες από την τυπική εγκατάσταση της νέας Διοίκησης,  μια από τις πρώτες αποφάσεις της είναι η εκδίωξη χωρίς κανένα υπηρεσιακό λόγο,  τριών Διευθυντών από τα μεγαλύτερα υποκαταστήματα της χώρας,  από τη θέση τους.

Συγκεκριμένα με αποφάσεις του Διοικητού του ΙΚΑ,  αντικαθίστανται οι Διευθυντές των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης και του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Τούμπας Θεσσαλονίκης, χωρίς να υπάρχουν   ουσιαστικές ή  πειθαρχικές αιτίες, παράπονα δυσλειτουργίας υπηρεσιών που να έχουν πέσει στην αντίληψή μας,   αλλά και οποιουδήποτε άλλου λόγου,  που ίσως θα δικαιολογούσε την μετακίνηση ενός,  αλλά σε καμία περίπτωση και των ΤΡΙΩΝ ΜΑΖΙ.

Η μοναδική αιτία που δικαιολογεί την αλλαγή και τις μετακινήσεις είναι ότι δεν έχουν ταχθεί κομματικά υπέρ της σημερινής κυβέρνησης και συνεπώς πρέπει να αλλάξουν.

Από την αγωνία τους να ικανοποιήσουν τις κομματικές πιέσεις,  δεν περίμεναν ούτε δυο-τρεις μήνες να τους αλλάξουν,  μέσω διαδικασίας κρίσεων των Διευθυντών που προβλέπονται στο νέο νόμο αξιολόγησης και ο οποίος φαίνεται εκ των προτέρων,  ότι θα συνεχίσει την πανάρχαια πρακτική του πολιτικού συστήματος

                ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΙΚΟ ΜΑΣ- ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αυτήν την αντίληψη που καυτηρίαζε χρόνια η αριστερά και υποσχόταν αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφορών από τις πρακτικές του παλαιοκομματισμού,  των πελατειακών σχέσεων που διέλυσαν την Δημόσια Διοίκηση,  έρχεται σήμερα η Διοίκηση του ΙΚΑ να την επαναφέρει  δημιουργώντας έμμεσα ένα καθεστώς φόβου – ανασφάλειας στο σύνολο των υπηρεσιών μας.

Ίσως δεν έχουν αντιληφθεί,  ότι στη συνείδηση όχι μόνο του συνδικάτου μας  που απέδειξε με τις τελευταίες κρίσεις προϊσταμένων, ότι δεν διαπραγματεύεται την αντικειμενικότητα  και την εφαρμογή των νόμων, αλλά και στο σύνολό τους οι εργαζόμενοι  απαιτούν αξιοκρατικές διαφανείς επιλογές  προς το συμφέρον της Δημόσιας Διοίκησης και του κράτους γενικότερα.

Ας αντιληφθούν πια,  ότι έχουμε τη δύναμη και τη διάθεση,  να διαφυλάξουμε ως Ομοσπονδία αυτές τις αρχές και να μην αφήσουμε στα χέρια κανενός την αξιοσύνη κάθε συνάδελφου, όπου και αν πολιτικά ανήκει.

Ζητάμε άμεσα να ανασταλούν οι αδικαιολόγητες αυτές αποφάσεις που αποτελούν κομματικές διώξεις και επαναφέρουν τη Δημόσια Διοίκηση  σε προηγούμενες καταδικαστέες εποχές.

Τέλος, η επιλογή του χρόνου των μετακινήσεων,  δυο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα δείχνει  πρωτόγονο  «επαγγελματισμό» και θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στη Διοίκηση του ΙΚΑ που επέλεξε ως «δώρο» στους Διευθυντές, αλλά και στο συνδικάτο την προσήλωσή της στο κομματικό κράτος.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ…

pdf Η Ανακοίνωση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος   Κων/νος Πονηράκος
 
 
 
 
 
 
 
pdf
 
pdf

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!