Ανακοίνωση για Τ.Δ.Ε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ
(ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)
Στουρνάρη 30 Αθήνα τ.κ.104 33 – Τηλ.: 2105246822 -2105243714
fax: 2105227466 e-mail : [email protected] 
www.poseika.gr 

Αρ. Πρωτ. 377/2015                                    Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2015

                                                                                        ΠΡΟΣ
                                                                                     Συλλόγους/ Μέλη μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο νομοσχέδιο που κατετέθη το Σάββατο 12/12/2015 με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος»  για τα προαπαιτούμενα, το οποίο εμπεριέχει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβάνεται διάταξη, η οποία ουσιαστικά καταργεί την Τ.Δ.Ε., αφού την μεταφέρει εντός του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.

            Η κατατεθείσα διάταξη είναι επιεικώς απαράδεκτη, δημιουργεί προβλήματα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τη βιωσιμότητα και την εκπλήρωση της κοινωνικής τους αποστολής,  ενώ η υποτιθέμενη εξοικονόμηση 4,5 εκ. € που προβλέπει έκθεση του Γ.Λ.Κ. δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι τα έσοδα που θα απωλέσουν τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της επιπλέον υπολειτουργίας που θα προκύψει θα είναι κατά πολύ περισσότερα.

            Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση τόσο το 2010, όσο και το 2011 που είχε προκύψει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση της Τ.Δ.Ε., είχε αναγνωρίσει την ανάγκη λειτουργίας της εκτός ωραρίου εργασίας, καταθέτοντας σχετικές τροπολογίες.

Κατόπιν αυτής της αρνητικής εξέλιξης η ΠΟΣΕ ΙΚΑ από κοινού με την Ομοσπονδία των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας και το Σύλλογο Εργαζομένων στην Γ.Γ.Κ.Α. διαμόρφωσαν τροπολογία για την απάλειψη της συγκεκριμένης διάταξης. Προέβησαν δε στις αναγκαίες συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εργασίας Αν. Πετρόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη. Οι παραπάνω έγιναν αποδέκτες των απόψεων και των προτάσεών μας, ώστε να μην παύσει η λειτουργία ενός συλλογικού οργάνου με ό,τι συνεπάγεται κοινωνικά και οικονομικά στους προσφεύγοντες σε αυτό. Συγχρόνως, ενημερώθηκαν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ν.Δ., καθώς και οι αρμόδιοι εισηγητές του επικείμενου νομοσχεδίου.

Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, προκειμένου να πεισθούν ειδικά τα μέλη της Κυβέρνησης για την επιβαλλόμενη ομαλή λειτουργία των Τ.Δ.Ε., όπως συνέβαινε έως σήμερα. Πλέον της επιθετικής συμπεριφοράς του αρμόδιου Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αν. Πετρόπουλου εκτιμούμε ότι τα βάσιμα επιχειρήματά μας έγιναν κατανοητά από Υπουργούς που θεωρούν ότι υπηρετούν μία Κυβέρνηση της αριστεράς. 

Η τροπολογία μας κατετέθη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ χθες στο υπό συζήτησιν νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται σήμερα 15/12/2015.

Αναμένουμε την τελική έκβαση και θα επανέλθουμε αναλυτικότατα με νέα ανακοίνωση.

Για  το  Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος                         Κων/νος Πονηράκος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!