Ωράριο Εργασίας

ΠΡΟΣ
• Αναπλ. Διοικητή ΙΚΑ
κ. Καλαματιανό Διονύσιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
• Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο
• Γενική Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών
• Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού
• Συλλόγους – Μέλη μας
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

 

Κρίνουμε σκόπιμο να επανέλθουμε λόγω αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας τόσο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και σε επίπεδο της Διοίκησης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε ένα θέμα, το οποίο έχουμε αναφερθεί και στο πρόσφατο παρελθόν, αυτό της διεύρυνσης των ωραρίων προσέλευσης-αποχώρησης των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην υπηρεσία μας.
Έχουμε τονίσει την αντίθεσή μας για τη μεροληπτική αντιμετώπιση που έχουμε τύχει ως υπάλληλοι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρα να έχουμε ωράρια επιλεκτικά διαφορετικά από τους εργαζομένους στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.
Σε σύνολο πέντε ωραρίων που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς άσχετα, αν υποδέχονται κοινό ή όχι, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν αποκλειστικά την επιλογή μεταξύ δύο: 7.30-15.30 και 8.00-16.00.

Το επιχείρημα, ότι λόγω ευρείας συναλλαγής με το κοινό και λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να υπάρξουν και τα υπόλοιπα εναλλακτικά ωράρια, είναι εντελώς άκυρο και διατρανώνουμε ότι για την οδυνηρή κατάσταση των υπηρεσιών μας δεν είμαστε υπεύθυνοι. Αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν κατά την τελευταία δεκαετία που κυριολεκτώντας, διέλυσαν την στελεχιακή επάρκεια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Τονίζουμε ξανά, ότι πέραν των προβλεπόμενων ωραρίων, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ συμπαραστέκονται στη δοκιμαζόμενη κοινωνία καθημερινά αποχωρώντας αρκετές ώρες πλέον του ωραρίου τους. Γνωστά παραδείγματα αποτελούν τα τμήματα Μητρώου των υποκαταστημάτων που εξυπηρετούσαν το κοινό έως και τις 18.00 τα ΚΕΠΑ και τα τμήματα συντάξεων που συμμερίζονται την αγωνία των υποψήφιων συνταξιούχων για την απονομή της σύνταξής τους.
Οι συνάδελφοι με μικρά παιδιά που είναι σε παιδικούς σταθμούς ή στα δημοτικά σχολεία, πέραν του προβλήματος που αντιμετωπίζουν από ελλείψεις διδακτικού προσωπικού ή κατάργησης ολοήμερων σχολείων, αγωνιούν καθημερινά να μη μείνουν τα παιδιά τους στο δρόμο.
Ζητούμε να εφαρμοστούν αδιακρίτως όλα τα ωράρια που ισχύουν στο δημόσιο τομέα σήμερα και για τους εργαζομένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ζητούμε επίσης λόγω της δυσανάλογης σχέσης προσέλευσης κοινού-επάρκειας προσωπικού στις μονάδες μας να καθιερωθεί μια ημέρα εβδομαδιαίως χωρίς συναλλαγή, ούτως ώστε να καταστεί δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι διογκωμένες εκκρεμότητες-αιτήσεις των συναλλασσομένων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Κυριακόπουλος    Κων/νος Πονηράκος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.