1. Αρχική
  2. /
  3. ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δ.Σ
  4. /
  5. Δελτία Τύπου
  6. /
  7. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η Κυβέρνηση οφείλει να διεξαγάγει έναν έντιμο πολιτικό -κοινωνικό διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα για μόνιμη, σταθερή λύση του προβλήματος συνυπολογίζοντας όμως τις ανάγκες της κοινωνίας, εργαζομένων και συνταξιούχων που μονομερώς έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση.
Όποιες παρεμβάσεις δέ γίνουν, δεν μπορούν να περιορίζονται σε καθαρούς δημοσιονομικούς όρους παραβλέποντας ότι η κρίση στο ασφαλιστικό σύστημα προήλθε από τις πολιτικές ύφεσης, λιτότητας, αύξησης της ανεργίας, μείωσης μισθών, εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής.
Όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα οι αλλεπάλληλες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων δεν λύνουν το πρόβλημα και οδηγούν σε ολοένα μεγαλύτερα ελλείμματα.
Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις παραπάνω αιτίες του προβλήματος αντί να κάνει ακόμη πιο…προβληματική, ύστερα από 5 και πλέον χρόνια Μνημονίων, τη διαβίωση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων “γκρεμίζοντας” την κοινωνική ασφάλιση.
Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ εκπροσωπώντας τους εργαζομένους που μέσα σε ένα κυκεώνα διατάξεων, γραφειοκρατίας και πολυνομίας, δίνουν την άνιση μάχη στήριξης του συστήματος των ασφαλισμένων-συνταξιούχων, καθώς και τη μειωμένη δυνατότητα παρέμβασης στην εξασφάλιση των υπαρκτών πόρων που διαφεύγουν από την εισφοροδιαφυγή, δηλώνει ότι και θέσεις και προτάσεις έχει.
Είναι απαραίτητη όμως η έναρξη ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ με συμμετοχή κομμάτων και κοινωνικών φορέων χωρίς προαποφασισμένα που θα δίνουν μόνιμη και οριστική λύση στο υπαρκτό πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.
Τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν μέσα από μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις στην επιδείνωση των προβλημάτων και όχι στη λύση τους δεν μπορεί να συνεχιστούν.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!