ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
  (ΕΑΣΠ IKA -ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 
 
Θεσσαλονίκη, 16/06/15
Όπως γνωρίζεται  στις 10, 11 και 12 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε το 23ο Τακτικό Απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, στην Πάτρα.
Παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης  κ.Δ .Στρατούλης, ο Γεν. Γραμματέας, του Υπουργείου κ. Γ. Ρωμανιάς, ο νέος Διοικητής ΙΚΑ ΕΤΑΜ κ. Γ.Θεωνάς καθώς και οι  νέοι Υποδιοικητές ΙΚΑ –ΕΤΑΜ, κ.Β. Τριανταφυλλίδη και ο κ. Ι.Δούκας.
Οι παραπάνω αναφέρθηκαν  στις τοποθετήσεις του  σε βασικά ζητήματα που μας αφορούν συγκεκριμένα για την   ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων   με νέο προσωπικό ανέφεραν  ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει άμεσα   η πρόσληψη 300 υπάλληλων που  θα προσληφθούν με διαγωνισμό και διαδικασίες ΑΣΕΠ, άλλοι 150 υπάλληλοι θα επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν στα ταμεία από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο είχαν τεθεί, ενώ θα διοριστούν ακόμη 30 υπάλληλοι οι οποίοι είναι επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού και δεν είχε γίνει μέχρι τώρα η τοποθέτησή τους.
Στο νέο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο επιλύονται ζητήματα όπως απλοποίηση λειτουργίας ΚΕΠΑ, ενίσχυση της ΕΥΠΕΑ με διπλασιασμό υπαλλήλων & εξοπλισμός τους με σύγχρονα μέσα (tablet), για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής δημιουργία ειδικών κλιμακίων από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο στα Υποκ/τα ΙΚΑ, συνάφεια εισηγητών για τη συμμετοχή τους  σε ΤΔΕ.
Σχετικά με τα οδοιπορικά έξοδα και το Δωρόσημο ήταν θετικοί και ανέφεραν ότι θα κατατεθούν σε επόμενο νομοσχέδιο με βάση τις εξελίξεις και μετά το τέλος  της διαπραγμάτευσης.
Τα ζητήματα που επανέρχονται με την νέα διοίκηση είναι : το ωράριο (εναλλακτικά ωράρια π.χ 7.00-15.00, μισάωρο), οργανόγραμμα του Ιδρύματος το οποίο παγώνει προς στιγμής.   
Για το Ο.Π.Σ  ανάφεραν ότι  επιδίωξη είναι η απαγκίστρωση από την Intracom και η δημιουργία αυτόνομου Ο.Π.Σ που θα συμβάλλει στην αυτοτέλεια του ΙΚΑ. 
Κατάργηση του Ν.3943 /2011 για ρυθμίσεις μεγαλοοφειλετών χαρακτηρίζοντας τον σκανδαλώδη διακανονισμό με χιλιάδες δόσεις.
Με τις αποφάσεις του ΣτΕ στις   οποίες η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος χαρακτηρίστηκε καταχρηστικό και την διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων της διαπραγμάτευσης.
Για το εφάπαξ των υπαλλήλων του ΙΚΑ ανάφεραν ότι πρόθεση τους είναι  από  1/9/2013 οι συνάδελφοι μας να  λάβουν περίπου τα ίδια έως αυτά που ελάμβαναν τον 8/2013.
Τέλος για την ακίνητη περιουσία του Ιδρύματος γίνονται ήδη ενέργειες για την αξιοποίηση της και την ορθολογική της χρήση.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!