Απόφαση Δ.Σ. ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για ΙΚΑ Βόλου

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, με ομόφωνη απόφαση του, στη συνεδρίαση της 19ης Μαΐου 2015, κατόπιν των καταγγελιών-αναφορών του Δ.Σ.  του πρωτοβάθμιου Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, αποφάσισε:
1. Στηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, που προήλθαν μετά από απόφαση, μαζικής Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των μελών του. 
2. Διαπιστώνουμε, ότι στο Περιφερειακό υποκατάστημα του  Βόλου, επικρατεί μια “εκρηκτική” ατμόσφαιρα, που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις, με συνέπειες που μπορεί να ξεπεράσουν κι αυτές των πρόσφατων γεγονότων! 

Οφείλουμε να τονίσουμε  ως Συνδικάτο εργαζομένων, ότι σε καμία περίπτωση, δεν αμφισβητούμε το διευθυντικό “δικαίωμα” αλλαγής  καθηκόντων και μετακινήσεων υπαλλήλων, εντός της Υπηρεσίας, αλλά πάντοτε  στα πλαίσια τήρησης του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και των εγκύκλιων οδηγιών της Διοίκησης. Επιπρόσθετα,  αυτές οι αποφάσεις, θα πρέπει να λαμβάνονται με τη τήρηση στοιχειωδών κανόνων αντικειμενικότητας  και διαφάνειας, επ’ ωφελεία   της εύρυθμης λειτουργίας του υποκαταστήματος και της διατήρησης καλού κλίματος συνεργασίας, ανάμεσα στη διεύθυνση του υποκαταστήματος και των εργαζομένων σ’ αυτό.  
 3. Φοβούμαστε, ότι το όποιο καλό κλίμα που θα έπρεπε να υπάρχει εντός του υποκαταστήματος Βόλου,  έχει περαιτέρω επιβαρυνθεί και από τη πρόσφατη αναίτια κι απαράδεκτη ενέργεια της  Διεύθυνσης του Υποκαταστήματος, βάσει της οποίας υπήρξε αλλαγή τμήματος και καθηκόντων  για τη Προέδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ν. Μαγνησίας, κατόπιν μιας λεκτικής αντιπαράθεσης που υπήρξε,  με τη Διευθύνουσα του Υποκαταστήματος.  Πιστεύουμε, ότι με την ενέργειά της αυτή, η Διεύθυνση του Υποκαταστήματος δείχνει να μη λαμβάνει υπόψη της (πιθανώς λόγω άγνοιας), τα βασικά καθήκοντα και υποχρεώσεις που έχει ένας συνδικαλιστής,  έναντι των συναδέλφων του. Σ’ αυτά τα καθήκοντα, συμπεριλαμβάνονται η διεκδίκηση καλυτέρων συνθηκών εργασίας, η προβολή των κλαδικών αιτημάτων του Συνδικάτου μας, η επισήμανση στρεβλώσεων και φαινομένων δυσλειτουργιών που διαταράσσουν το εργασιακό περιβάλλον, η ενημέρωση και δραστηριοποίηση των συναδέλφων μας και γενικά, ό,τι χρειάζεται για να υπάρχει ένα δυναμικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Η επικοινωνία και η συνεννόηση με την εκάστοτε Διεύθυνση του υποκαταστήματος, θεωρούμε ότι είναι κάτι το αυτονόητο, που θα πρέπει να επιδιώκεται και από τις δύο πλευρές, ακριβώς για να αποφεύγονται εστίες έντασης, που θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις, τόσο στην εξυπηρέτηση, όσο και στη ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος. Όταν δυστυχώς αυτό τον απλό κανόνα δείχνει να μη μπορεί να τον κατανοήσει η Προϊσταμένη  Αρχή του υποκαταστήματος και προβαίνει σε  αυταρχικές ενέργειες άλλων εποχών, τότε σαφέστατα, έχουμε  σοβαρό πρόβλημα. Οι εποχές, όπου οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι εκφοβίζονταν, κατά τη διεκδίκηση των εργασιακών μας αιτημάτων, έχουν παρέλθει από τον προηγούμενο αιώνα και δεν θα επιτρέψουμε -φυσικά-  να επανέλθουν σήμερα! 
 4. Η πρόσφατη επίσκεψη στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, των Διευθυντών Προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης της Διοίκησης, που έγινε κατ’ εντολήν του Διοικητή, ώστε να αποκομίσουν πραγματική εικόνα της καταστάσεως που επικρατεί εκεί, όχι μόνο δεν λειτούργησε καταπραϋντικά, αλλά αντιθέτως την επιβάρυνε περαιτέρω, καθώς αγνοήθηκαν παντελώς,  οι αναφορές του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων. Επιπροσθέτως,  όπως μας μεταφέρθηκε, με ατυχείς δηλώσεις τους, “προέβλεψαν” και το ποια θα είναι η μελλοντική κρίση της Υπηρεσίας, στις επερχόμενες κρίσεις Διευθυντών, όταν και όποτε γίνουν, από  το Α ´ Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΙΚΑ!!!
Κύριε Διοικητά, 
 Οφείλετε, όπως άλλωστε και δεσμευτήκατε, να επισκεφθείτε άμεσα, το υποκατάστημα του Βόλου και να αναλάβετε πρωτοβουλίες, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση. Μόνο έτσι, πιστεύουμε ότι θα διασφαλιστούν,  η εργασιακή ηρεμία και οι συνθήκες καλής λειτουργίας του Υποκαταστήματος, προς όφελος της Κοινωνίας του Βόλου. 
ΤΕΛΟΣ, επειδή ανάλογα δείγματα αυταρχικότητας κι ελλείμματος συνεννόησης με τους εργαζομένους και τους συνδικαλιστικούς φορείς έχουμε από μεριάς κι άλλων Διευθυντών,  σας προτρέπουμε όπως προβείτε άμεσα, σε έγγραφες οδηγίες προς το σύνολο των Προϊσταμένων Διευθύνσεων, με τις οποίες θα επισημαίνετε την αναγκαιότητα της συνεννόησης και καλής συνεργασίας που θα πρέπει να επιδιώκουν με τους θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς.  Αλλιώς, θα μοιάζει με παραδοξότητα, τη στιγμή που  η νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δείχνει το παράδειγμα κι έχει αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με την Ομοσπονδία μας, αυτό το παράδειγμα να μη το ακολουθούν, όπως θα όφειλαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΙΚΑ!  
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος       Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος       Κων/νος Πονηράκος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.