1. Αρχική
  2. /
  3. ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...
  4. /
  5. Δελτία Τύπου
  6. /
  7. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ, 29-4-2015

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ πραγματοποιήθηκε στις 29/4/2015 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτριο Στρατούλη για τα θέματα που απασχολούν το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, καθώς και την κοινωνία που συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες του.

Το Συνδικάτο σε μια συνάντηση που χαρακτηρίζει θετική και εποικοδομητική που διήρκησε πλέον των δύο ωρών, ανέλυσε τα προβλήματα της αποδόμησης των υπηρεσιών μας από την άνευ προηγουμένου έλλειψη προσωπικού, τις τραγικές συνέπειες που επιφέρει στην κοινωνία, καθώς και στη γιγάντωση, παρά τα αντίμετρα, της εισφοροδιαφυγής ή εισφοροαποφυγής.
Ζητήσαμε από το νέο Υπουργό την άμεση λήψη πρωτοβουλιών, ώστε το ΙΚΑ να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή που περνά η χώρα και η εθνική Οικονομία.
Θέσαμε την άμεση ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών μας, καθώς και την επαναφορά των διαθεσίμων συναδέλφων μας, προκειμένου να ενισχύσουμε τις πρώτες γραμμές μας, τις υπηρεσίες ελέγχων, καθώς και της απονομής συντάξεων.
Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας τις πραγματικές συνθήκες που είναι παραδεκτές από όλους τους εμπλεκόμενους, δεσμεύθηκε, ότι προτεραιότητά του είναι η ενίσχυση Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, η ενδυνάμωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, καθώς οι ωφέλειες θα είναι προς την πλευρά των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, οι οποίοι κατά την τελευταία πενταετία, ένιωσαν πολύ καλά την αποδόμηση των υπηρεσιών μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος, η θέση μας για μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων και τη διασφάλιση τους μέσω της βελτίωσης των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος είναι σε πλήρη συμφωνία με τις απόψεις του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!